Culorile macilor (altele decat rosu)


Am citit recent ca macii sunt traditional simbolul somnului si al mortii. Al somnului datorita opiumului extras, si al mortii pentru culoarea rosu-sangeriu, cea mai intalnita la maci. Dar macii mai au si alte culori. Haideti sa vedem care sunt culorile macilor, altele decat rosu.

Pentru mine nu exista o alta floare care sa fie un mai bun exemplu de simbol al vietii, pur si simplu pentru abilitatea de a creste oriunde, fara a avea nevoie de conditii speciale sau grija suplimentara. Macii sunt atat de multi vara pe campurile ce strajuiesc drumurile, incat ai impresia ca peste campuri a plouat cu sange. A venit de ceva vreme toamna, de fapt in curand se termina si eu nu v-am aratat cateva fotografii cu culorile ei. Promit s-o fac saptamana asta. Dar pentru ca de astazi a inceput sa ploua si toata ziua cerul plumburiu mi-a stat pe creier, am ales putina culoare:

poppy-red

poppy_white

poppy

poppy-yellow1

pink-poppies

culorile macilor

2 comentarii pe “Culorile macilor (altele decat rosu)

  1. Da, e gri si trist afara…natura acompaniaza durerea si doliul de la Petrila. Acei copii ramasi orfani, nu pot zambi la soare. Un buchet de maci rosii, celor cu inima insangerata.

Comentati?