Tara arde si baba se piaptana

Tara arde si baba se piaptana. Adica: n-avem de niciunele – nici citostatice, nici programe da’ venim cu proiecte de legi cel putin stupide:

„Hai sa va citez ceva, sa ne distram impreuna, ca de vaietat, ne vaietam tot timpul. In propunerea PNL cu programele de preventie si cu datul peste deshte financiar bolnavilor care nu s-au dus din timp sa se caute, scrie (se pare, preiau dintr-o stire pe aceasta tema) ca:

„Persoanele care doresc să beneficieze de aceste stimulente financiare trebuie să îndeplinească cumulativ două condiții: să prezinte o stare bună de sănătate sau, după caz, să demonstreze că respectă întocmai recomandările medicului și să demonstreze practicarea activă a unui sport, prin participarea la competiții sportive. Orice cetățean are dreptul de a refuza participarea la programele de prevenție, dar, în acest caz, spune proiectul de lege, poate suporta, parțial sau în totalitate, costurile tratamentului.”

Va sa zica, eu cetateanul trebuie sa demonstrez ca respect INTOCMAI recomandarile medicului. Va veti intreba, ca si mine: „Cum fac asta? Jur pe cravata de pionier, tin un jurnal cu ce am mancat si ce am baut, ma filmez non-stop, ca sa vada doctorul ce si cum am facut in orice ceas din zi?”. O sa ajungem, in asemenea caz, sa zicem ca mai bine dadeau legea Big Brother, ca aia e mai indulgenta. Trist pana aici.

Acum vine partea cu sportul, cumulativa, ca sa zic asa – trebuie ca tot eu, cetateanul, sa demonstrez ca fac sport, PARTICIPAND LA COMPETITII SPORTIVE. Si daca fac sport asa, de capul meu, fara sa ma inscriu in concurs, ce se intampla? Nu se considera preventie? Pe cand punem de o Daciada mica si obligatorie, North Korean style?

Io inteleg ca doamna Gorghiu a fost de curand in America si o fi respirat acelasi aer cu Michelle Obama. Inteleg ca si-a trimis tableta rosie si agenda la acelasi intalniri cu Gadea. Dar nimic din toate astea nu poate explica niste gugumanii care nu se pot incadra decat la capitolul „Tara arde si baba se piaptana”.

Draga PNL, daca ai hotarat sa pierzi alegerile, exista si metode mai putin penibile decat asta. Prin neprezentare, de exemplu.” – Smaranda Vornicu Shalit

PS: „Am zis sa ma documentez. Legea cu preventia in sanatate a fost depusa la Parlament in 2012. Acum 4 ani, cand era tot an electoral.

Forma initiala a legii nu zice nimic despre obligatiile cele cumulative de a respecta intocmai ce zice medicul si de a te inscrie, volens nolens, in concurs. Poate fi gasita pe site-ul Camerei Deputatilor, impreuna cu splendida ei „Expunere de motive”. Actuala forma, care circula pe diferite site-uri de stiri, include si minunatele prevederi de mai sus. Insa, in esenta, legea este despre infiintarea unei noi agentii nationale, cu tot cu secretar de stat, subsecretar de stat, consiliu de nu stiu cati membri si cu un buget echivalent cu 10% din bugetul pentru sanatate. Voila, ne-am lamurit despre ce e vorba.” – Smaranda Vornicu Shalit (foto: pinterest)

Comentati?