Vom regreta … cele mai bune reflexe din lume?

George W. Bush se apropie de predarea mandatului de presedinte. Au fost 8 ani in care administratia americana a avut multe de infruntat, nu a fost deloc o perioada usoara, au fost si reusite dar si esecuri politice ale liderului de la Casa Alba, insa peste toate seful administratiei este considerat un as al gafelor, fie ele verbale sau comportamentale.

Au fost greseli monumentale, sau cuvinte inventate ce au primit numele de „bushisme”: 2 exemple dintre cuvintele care au fost inventate de presedintele american sunt : „suicider”, de la „suicide” – sinucigas, care nu exista in engleza, si „misunderestimated”, combinatie numai de el stiuta intre „misunderstand” (neinteles) si „underestimated” (subestimat). A „colectionat” o groaza de fraze lipsite de orice logica, ce au lasat loc la tot felul de interpretari, starnind hazul tuturor, cum e cazul celor de mai jos:

„Am triplat cantitatea de bani. Am impresia ca din 50 de milioane de dolari avem disponibile 195 de milioane”.

„Inamicii nostri sunt inovatori si au numeroase resurse. Ca si noi, de altfel. Se gandesc in permanenta la noi modalitati de a face rau Americii si americanilor. Ca si noi, de altfel”.

„Unul dintre cele mai grozave lucruri despre carti este ca uneori exista niste poze fantastice acolo”.

„Suntem gata pentru orice eveniment neprevazut, care poate sau nu sa se produca”.

„Cred ca suntem cu totii de acord: trecutul s-a terminat”.

„Vreau sa stiti ca atunci cand vorbim despre razboi, vorbim de fapt despre pace”.

„Am si eu opinii, opinii foarte solide, dar nu sunt intotdeauna de acord cu ele”.

„Nu poluarea este cea care ne distruge mediul inconjurator. Impuritatile din aer si din apa il distrug”.

„Stiu ca oamenii si pestii pot coexista pasnic”.

„Sunt onorat sa dau mana cu un cetatean irakian curajos, a carui mana a fost taiata de Saddam Hussein”.

„Multi doctori buni raman fara serviciu. Si mai multi ginecologi nu-si pot arata dragostea fata de femeile din America”.

L-a „omorat” pe Nelson Mandela; a uitat pe ce usa a intrat la conferinta de presa, iar la plecare tragea disperat de alte usi din incaperea respectiva ce erau incuiate; prezent la Summit-ul Asia-Pacific (APEC), l-a „confundat” cu OPEC-ul; i-a confundat pe australieni cu austriecii si le-a multumit pentru trupele trimise in Irak (ce mare diferenta intre Australia si Austria!? mai ales in conditiile in care Austria a refuzat sa trimita trupe in Irak!); in vizita la Vatican fiind, i s-a adresat Suveranului Pontif cu „Yes Sir” in loc de Sanctitatea Voastra; l-a strigat pe premierul Berlusconi „Amigo”; a marturisit in fata presei ca nu-i va mai face masaj la gat Angelei Merkel cum a obisnuit sa-i mai faca; invitat la o emisiune televizata, si-a sters ochelarii cu coltul blazerului uneia din doamnele prezente in platou;

David Letterman a facut un top al celor mai mari 10 gafe prinse pe camera, asa ca va invit sa va delectati privind filmul:

A avut o atitudine joviala fata de presa si a oferit momente memorabile publicului. Doar din aceasta perspectiva cred ca tuturor ne va fi dor de George W. Bush si mai ales de grimasele lui. Iata cateva:

Poate nu stie el formula corecta de adresare pentru Papa, dar stie sa salute!

A avut intotdeauna o atractie pentru bebelusi, si si-a facut poze cu ei de cate ori a avut ocazia. Iata cateva:

Si-a aratat intotdeauna afectiunea: si-a atins nevasta peste fund de fata cu presa, sau a procedat ca in fotografia urmatoare:

Iar animalele, evident ca il iubesc. Iata:

Dar isi incheie mandatul intr-un mod cu totul iesit din comun, de asta data nu din vina sa, insa dovedind niste reflexe uluitoare:

Comentati?