Miercuri

Miercuri

Cu totii avem – ori cel putin pretindem – strategii in ceea ce priveste inaintarea in varsta (ca imbatranire suna fara speranta!). Am cazut de acord cu mult timp in urma impreuna cu fratele meu ca daca vom avea vremuri grele cand vom fi de saptezeci-optzeci de ani vom incepe sa jefuim banci. Da, da! Banci de-alea care ne tin noua tuturor banii, nu acele parti de mobilier stradal pe care stai sa-ti tragi sufletul dupa plimbari lungi si frumoase. Vom fi cu siguranta prinsi, dar exista si parti bune, stralucitoare chiar … Adica primesti trei mese pe zi, nu trebuie sa ai grija de cheltuielile curente iar de la o anumita varsta nici nu mai trebuie sa-ti faci griji ca poti scapa sapunul la dus …

Cu asta in minte (cred), eroina filmului de astazi are propriile planuri. „Miercuri” merge la cumparaturi si isi ia tot timpul din lume sa aleaga, sa se asigure ca produsele sunt in stare perfecta. Se asigura intotdeauna ca painea e proaspata bagand un deget in ea si scutura ouale sa vada daca sunt bune.

In ciuda conciziei sale acest scurt film are multa caldura, este dragut, chiar un pic trist. Este creatia unei tinere si talentate echipe lituaniene in frunte cu o recunoscuta scriitoare, actrita si regizoare (din aceeasi tara), Galina Dauguvietytė in varsta de 86 de ani. Filmul acesta insa este regizat de Ieva Javaityte.

Inca de la premiera a fost nominalizat drept Cel mai bun scurt metraj la Premiile Nationale pentri Film si Televiziune, iar anul trecut s-a calificat pentru Coltul Filmului Scurt la Festivalul International de Film de la Cannes.

2 comentarii pe “Miercuri

  1. Costica Jurubescu

    - Edit

    Reply

    Super !!! Cat despre planurile de viitor, daca mai traiesc, poate va sunt de folos cu ceva ! Cum pana atunci mai este mult, mai ales pentru voi, viata frumoasa va doresc !

Comentati?