Calaretii

La sfarsitul fiecarui Iunie 1.000 de caluti – ce in restul anului alearga semi salbatici in mlastinile, padurile si campiile ce inconjoara orasul andaluz Almonte – sunt adunati de yegüerizos, calaretii care reusesc sa ii stranga pe toti in acelasi loc.

Anualul La Saca de las Yeguas dateaza de peste 500 de ani si este caracteristic Spaniei rurale la fel cum Pamplona este pentru cursele cu tuari, La Tomatina este pentru Buñol iar La Batalla de Vino este pentru Haro.

Glen Milner a petrecut 4 zile alaturi de calareti surprinzand eleganta acestor animale. „Tema traditiei si locul ei in societatea moderna, asta ma intereseaza cu adevarat” explica Milner. „Dupa ce i-am urmarit pe calaretii din Almonte si am vorbit in special cu fiii lor, a devenit evident cat de mult din identitatea lor vine din relatia cu pamantul. Calaretii tineri, ce nu aveau mai mult de 15 ani, vorbeau despre cum e sa traiesti in armonie cu imprejurimile si cum trebuie sa respecti animalele cu care le imparti.”

Close-up-urile minunate, detaliile extraordinare, videografia fantastica, fiecare cadru este – vizual – uluitor si minunat gradat. Faceti-va o bucurie si urmariti Calaretii.

Comentati?