Statui cu sange cald

16Statui cu sange cald

Cel mai greu, pentru cei care isi castiga existenta incercand sa fie statui vii, cred ca este sa se abtina sa nu rada, sa curete de pe fata si de pe corp vopseaua de diferite culori pe care o aplica si sa stea totusi nemiscati, indiferent de vreme, o lunga perioada de timp. Cred ca e nevoie de multa autodisciplina, iar eu una apreciez extrem de mult lucrul asta. Pentru nici o suma din lume nu as putea sta nemiscata si de mica sunt asa: am fost intotdeauna argintul viu, mereu in miscare si absolut intotdeauna nevorbita, adica aveam pareri despre orice, trebuia sa povestesc mereu cate ceva si daca povestile se terminau atunci venea randul intrebarilor. Iar lucrul asta se intampla mai mult cand erau musafiri acasa la noi; probabil ca imi placea sa ma dau in spectacol, nu mai stiu. Cert este ca, dupa ce au incercat tot ce a fost omeneste posibil ca sa ma potoleasca, ai mei au ales varianta remunerarii pentru 10 minute de liniste deplina si de stat, cu mainile la spate, pe un scaunel tot atata timp. (foto: englishrussia)

Urma sa primesc 25 de lei. Bani pe vremea aceea! Am rezistat vreme de vreo 5 minute fara sa scot un sunet si fara sa ma misc. Dupa vreo alte doua minute simteam ca ma lipesc de scaun si neavand notiunea timpului scurs m-am ridicat bosumflata si cu o replica ce a facut deliciul tuturor musafirilor: Si nici n-am nevoie de banii vostri!

Statuile vii sunt statui cu sange cald, spectacole stradale de pantomima, dar – din pacate – in Romania sunt aproape necunoscute, sau sunt poate numai de cei ce au calatorit in afara tarii si le-au intalnit pe-acolo. La noi … prea putin, doar Tetrul Masca a popularizat pantomima pe strazile bucurestene si uneori prin Centrul Vechi. Au fost cateva spectacole ale proiectului „Orasul de sub oras” care s-au „jucat” la metrou facandu-va sa pierdeti cateva trenuri. Dar astea nu se pun pentru ca ei sunt artisti si nu au in fata cutiutele pentru bani.

Statuile vii ne uimesc, ne fac sa radem si uneori sa ne inchipuim ce s-ar putea intampla daca toate ar fi statui cu sange cald, daca s-ar insufleti brusc, ce ar spune Venus din Milo cand s-ar trezi la viata, dar i-ar lipsi mainile? Nu am nici cea mai vaga idee, dar daca vreti sa vedeti cateva statui foarte bine realizate, click pe fotografiile de mai jos pentru a le vedea mult mai bine.

16

34

1

statuile cu sange cald

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

17

18

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

Comentati?