Cand nu functioneaza semaforul

tonyVoi ce faceti cand nu functioneaza semaforul?

Fiecare politist are un „repertoriu” al miscarilor pentru a dirija autovehiculele, perfect functional, ce trebuie sa suplineasca activitatea unui semafor. Unii sunt rigizi ca niste bate, altii au miscarile prea ample si par usor caraghiosi, despre unii ai putea crede ca le lipseste doar muzica pentru a fi o coregrafie completa.

Aveam si noi in urma cu cativa ani in intersectia de la Universitate un astfel de politist, care se vedea ca-si face treaba cu pasiune. Totusi, nu despre el vreau sa va vorbesc eu acum. Ci despre un coleg al lui din SUA, ce si-a transformat activitatea intr-o spectaculoasa coregrafie.

Se numeste Tony Lepore, iar a dirija traficul este pentru el nu doar o rutina. Fluierul il acompaniaza in miscarile sale si vazandu-l nu poti sa nu te intrebi daca nu cumva a luat ceva lectii de dans.

tony lepore
Tony Lepore are 62 de ani, este din Providence, Rhode Island, si-i binedispune pe automobilisti cu spectaculoasa-i coregrafie inca din 1984. Inspirat dintr-un filmulet pentru Candid Camera, a inceput sa adauge ceva pasi si miscari ample ale bratelor pentru a sublinia directiile pe care dorea sa le indice.

„Am vazut Camera Ascunsa si mi-am spus ca si eu as putea face de maine asa ceva, cateva piruete si niste miscari de brate … Insa n-am fost sigur ca seful meu va fi de acord” spune el. Cu un feedback pozitiv din partea automibilistilor amuzati, seful i-a permis sa continue. Desi ati putea fi tentati sa credeti ca automobilistii sunt distrasi de prestatia sa, va inselati, nu-i deloc asa. Ei sunt atenti la miscarile lui si ajung exact in directia dorita.

„Au fost soferi care au tras pe dreapta si m-au filmat, iar apoi chiar mi-au spus uimiti: „Dar dvs. chiar dirijati traficul! Wow!” a declarat Tony televiziunii locale”.

Veteran in Vitnam, Tony a avut si partea sa de munca serioasa de politist, muncind noua ani schimbul trei in cadrul politiei din Providence si fiin decorat pentru acte de vitejie in linia intai. A salvat, de exemplu, doua adolescente scufundandu-se in apa inghetata unde ele plonjasera cu masina. Cu alta ocazie a reusit sa evacueze locatarii unei cladiri ce fusese distrusa de o explozie salvandu-i exact la timp de o a doua explozie.

Insa transferul la sarcinile de zi si la dirijarea traficului erau plictisitoare, spune el. Trei ani dupa ce si-a inventat aceasta „marca” Tony Lepore s-a retras si s-a dedicat unei afaceri cu catering impreuna cu fratele sau, dar in 1992 un ziar local i-a luat un interviu curiosi fiind ce s-a ales de coregrafia lui. Curand dupa acest articol a fost invitat de primarul orasului sa-si prezinte numarul sau special in perioada sarbatorilor de Craciun, si dupa atatia ani inca mai face acest lucru in aceste zile.

Comentati?