Valea cu papusi

valleyofdollsVa invit sa urmariti un documentar, sensibil portret al unei japoneze – Ayano Tsukimi – din micutul sat Nagoro; ea creeaza papusi in marime naturala ce ii reprezinta pe oamenii ce au trait in vale, in numar tot mai mic. Confectionate sa semene cu barbati si femei ce au fost membri ai aceleiasi comunitati, oameni ce intre timp au murit ori s-au mutat. Papusile sunt asezate in locuri din sat ce au fost importante pentru cei pe care-i reprezinta.

Desi ar putea parea un hobby cu oaresce tenta creepy este mai degraba o dovada de iubire din partea ei. Cu sotul si fiica locuind departe de ea, in alt oras, Ayano isi foloseste timpul liber pentru a crea – literalmente – amintiri.

Filmul poate fi mai mult chiar, poate sa ne ofere prilejul sa ne gandim la disparitie si la ceea ce lasam in urma noastra; o chestiune cu care se confrunta multi si un gand obositor ce-i macina in special pe artisti sau pe cei ce se straduiesc sa creeze ceva care sa dainuiasca dupa ei. Ayano, care-si petrece timpul folosindu-si creativitatea pentru a-i face nemuritori pe cei ce nu-i mai sunt in preajma, isi va crea propria papusa ce va fi dovada de durata a prezentei ei pe aceasta lume.

Comentati?