Drapele gastronomice

Delicioasele drapele au fost create pentru Sydney International Food Festival de catre agentia de publicitate WHYBIN\TBWA. Un fantastic concept reluat in 2011 (despre cel din 2009 v-am spus si aratat aici) ce creeaza drapelele nationale din mancarurile specifice fiecarei tari. Probabil ca multi dintre voi nu vor fi de acord cu unele din alimentele selectate sa simbolizeze o anumita tara, dar aveti ingaduinta, este o provocare nu doar sa folosesti alimentele ce reprezinta tara dar si sa lucrezi cu actualul design al steagurilor … si-apoi e de amorul artei! Nu luati totul prea in serios! (foto:

Sydney International Food Festival

)

Nu cred ca am reusit sa identific toate ingredientele, asa ca va rog daca stiti care sunt, comentati! Ce-ati fi vrut sa vedeti (poate le sugeram pentru anul viitor) si din ce alimente le-ati fi facut? Canada, de exemplu, lipseste … doua benzi uriase de slanina pentru dungile rosii iar frunza de artar facuta din sirop de artar … Romania din ce ar trebui sa aiba drapelul?


1. Italia – busuioc, paste, rosii


2. Brazilia – frunze de banab, lime, ananas, fructul pasiunii


3. India – curry, orez, ierburi aromate


4. Japonia – ton si orez


5. Grecia – masline kalamata si branza feta


6. Liban – lavash, fattoush, ierburi de primavara


7. Vietnam – rambutan, lychee, starfruit


8. Australia – placinta cu carne, sos


9. Coreea de Sud – kimbap si sos


10. UK – scone, smantana, gem


11. Franta – blue cheese, brie, struguri


12. China – fructul dragonului si fructe-stele


13. SUA – hot dogs, ketchup si mustar sau branza


14. Indonezia – curry si orez


15. Turcia – delicatese turcesti


16. Spania – carnati chorizo si orez


17. Tailanda – sos dulce de chilli, nuca de cocos maruntita, crab albastru


18. Elvetia – mezeluri si branza Emmental

Un comentariu pe “Drapele gastronomice

  1. excelent..

    ce sa propunem pt Romania, toamna?
    mere ionatane incandescent de rosii,
    apoi pere aurii
    si prune brumarii…

Comentati?