Povestea secreta a jucariilor

the-secret-story-of-toysV-ati intrebat vreodata de unde vin jucariile sau cum sunt ele fabricate? Care este povestea secreta (ori poate nu asa secreta precum o consider eu) a venirii lor pe lume? Nu sunt toate un rezultat al muncii pe computer si al liniilor de asamblare. Exista multa munca manuala facuta de sculptorii de jucarii si de specialistii in prototipuri.

Da, astea sunt chiar nume de meserii adevarate. Realizatorul Anthony Ladesich intra in inima unui studiou de design si ne dezvaluie nivelul de nebunie a detaliilor ce sunt necesare pentru a confectiona fiecare monstru, robot ori erou. Hadeti sa cunoastem artistii (si colectionarii de jucarii) care transforma chiar si cea mai mica expresie a personajului favorit din cultura pop in jucaria de pe raftul tau.

Un documentar fascinant despre modul in care se fac jucariile dupa o vizita in atelierul sculptorilor Jason Frailey, Adam Smith si Adrienne Smith.

2 comentarii pe “Povestea secreta a jucariilor

  1. Sa inteleg ca sunteti fanii how made this?
    Eu ma intreb daca mai e cineva in Romania care face sculpturi din lemn sau chiar jucarii din lemn, ceva idei despre asta are cineva?

    1. Sunt fanul lucrurilor si povestilor frumoase. Daca n-am reusit sa conving pana acum fie sunteti foarte de curand pe aici, fie eu nu am reusit sa exprim mai clar asta … desi site-ul asta e doar despre povesti frumoase.

      Nu am idee daca in Romania cineva se mai ocupa cu asa ceva dar mi-ar placea sa aflu si sa spun mai departe, asa ca daca aflati ceva va rog sa-mi spuneti si mie.

Comentati?