Bijuterii olfactive

cartier1Parisul este capitala luxului francez: cognac, pantofi, bijuterii, haine, instrumente muzicale. Unul din cele mai noi centre ale luxului este Place Vendôme in inima Parisului. Acasa la hotelul Ritz si printre boutique-urile cu bijuterii care inchid lantul intortocheat al pietei de profil se afla si „Le Salon des parfums de Cartier”. Este ascuns discret deasupra unui astfel de luxury boutiques, iar accesul este permis numai catorva persoane atent selectate.

Aici clientii pot avea la comanda un parfum creat special pentru ei. Ar fi indicat sa nu dati navala – intregul proces dureaza aproape un an. Veti lucra in stransa legatura cu „Le Nez” – Mathilde Laurent – care va va ajuta sa va creati un parfum care sa va reflecte personalitatea si emotiile. Pretul este la fel de exceptional ca si locatia: 60.000 de Euro pentru o creatie exclusiva. Sasele cu patru zerouri in coada include doua flacoane de cristal Baccarat impodobite cu aur, trei atomizoare reincarcabile, o husa pentru transport si doua rezerve de 500 ml, toate frumos prezentate intr-o cutie Cartier din piele rosie, exact ca cele folosite pentru minunatele lor bijuterii.

cartierparfums1

Laurent este la fel de eleganta ca si creatiile sale. A studiat chimia si si-a continuat apoi studiile la prestigiosul Institut Supérieur International du Parfum, de la Cosmétique et de l’Arôme. S-a alaturat echipei Maison Guerlain unde a invatat tot ce era de stiut despre haute parfumerie amestecand uleiuri esentiale rare pentru a da nastere unora clasice noi. Se refera la parfumuri ca fiind „bijuterii olfactive”.

cartierIn cazul in care un astfel de parfum este peste bugetul vostru, Laurent a creat deasemenea cinci parfumuri inspirate de cele mai importante ore ale zilei. Flacoanele de parfum sunt inscriptionate simplu cu litere romane corespunzatoare orelor ce au inspirat continutul. As incerca X – L’Heure Folle care imbina arome de fructe de padure si violete sau poate I – L’Heure Promise compus din ierburi proaspete si iris.

Laurent a fost inspirata de Marcel Proust care a spus: „Une heure n’est pas une heure, c’est un vase rempli de parfums, de sons, de projets et de climats” un fel de „O ora nu e doar o ora ci un vas plin de parfumuri, sunete, proiecte si ambiante.” Bijuterii olfactive. Cat de frumos!

2 comentarii pe “Bijuterii olfactive

Comentati?