Cum poti fi nepoliticos, politicos

Cred ca sunt multi cei carora le place sa trimita postcard-uri. Unii dintre acestia iubesc si sa spuna adevarul. Din pacate, cele mai multe dintre card-uri tind sa aiba doar mesaje dragute si politicoase, ce nu sunt intotdeauna o reflectare a ceea ce gandim sau simtim despre o anumita situatie.

In urma cu cateva zile, in urma unei discutii interesante despre ce inseamna „josnic”, „afurisit”, „nepotrivit” sau doar „cinic” si vrand sa exemplific vizual diferentele dintre ele, am dat pe internet peste un website cu postcard-uri foarte bine desenate ce pot fi privite drept cinice, nepotrivite sau de-a dreptul afurisite. Sau daca aveti un simt al umorului mai ciudat, ele pot fi considerate cu adevarat insufletitoare. (foto: wrongcards.com)

Sunt postcard-uri pentru orice ocazie. Le puteti trimite prietenilor si neprietenilor, si sunt menite doar acelora cu un dezvoltat simt al umorului. Folosirea lor incorecta va poate baga in bucluc!

Cele cateva prezentate aici sunt un mic exemplu despre cum „gresit” poate fi „corect”. Daca as primi una de acest fel de la unul din prietenii mei n-as considera ca este una deplasata!

Dar eu nu pot fi considerata un standard, pentru ca sunt genul ce prefer sa spun in fata ce gandesc si stiu din proprie experienta cat de diferit apreciem ironia sau cinicismul. Unii chiar urasc ironia. O parte din ei pentru ca nu o inteleg, iar o alta parte pentru ca vor sa evite situatiile in care ar putea ofensa pe cineva, cu orice pret, chiar daca aceasta inseamna ca trebuie sa minta. Eu prefer mai degraba stilul Dr. House, si consider asta a fi un compliment; dar desigur ca este in legatura cu faptul ca eu prefer adevarul in defavoarea a orice altceva (desigur, cu mici exceptii) si prefer sa mi se spuna lucrurile exact asa cum sunt ele.

Comentati?