Se poate si la noi la Obor?

Conceputa in 1914 de Alejandro Soler March si Francisco Guardia Vial, si restaurata in 1986, Mercado Central este un exemplu fantastic de arhitectura Art Nouveau situat in inima orasului Valencia si a fost construita in acelasi loc in care piata a fost prezenta inca din secolul 13.

Pe acoperisul pietei se afla un urias papagal cacadu verde. Exista o legenda conform careia, parintii saraci din regiunea Aragonului, disperati de saracie, isi aduceau in oras un fiu pe care familia nu-si mai putea permite sa-l hraneasca. „Uita-te la acea pasare verde ciudata, acolo sus”, spunea tatal. Apoi, in timp ce copilul se uita in sus tatal se amesteca in multime. Copilul, acum orfan de facto, gasea de lucru ca hamal in piata, muncind cu ziua daca norocul era de partea lui.

Asadar, in acesta minunata piata, declarata a fi cea mai mare piata acoperita din Europa, membrii operei din Valencia, Palau de les Arts, deghizati in negustori ce vindeau diverse produse la tarabe au interpretat minunata Traviata a lui Verdi, si iata ce s-a intamplat:

Un comentariu pe “Se poate si la noi la Obor?

  1. SUBLIM!
    Demonstratie de civilizatie de o frumusete extraordinara!

    Da, se poate si la Obor… cu Salam, Guta si Minune.

    Multumiri pentru postarea asta… si pupici! 🙂

Comentati?