Timp sa ascultam

Timp sa ascultam

Intai am vazut pe net filmul. In urma cu vreo 3 ani. Azi am vazut tot pe net spotul. O duduca ce probabil n-a prins oribilitatile cu „V-am prins, vrajitoarelor!” sau seria nefericita de reclame a Cosmote din ultimul timp, ori care nu deschide televizorul nu pentru ca in timpul acesta ar citi o carte ci pentru ca in mall si in club n-are „teveu” s-a grabit sa spuna (ca si maimutoii de la dailybusiness) ca e o copie. Lamurim imediat si chestia asta cu copiatul … Nu-i copie, ci e adaptare personala! Adica:

Ideea spotului Cosmote Romania, ce are scenariul identic cu al scurt metrajului „What is that?” realizat in 2007 de MovieTeller Films, apartine chiar regizorului filmului, grecul Konstantin Pilavios, acelasi care este si regizorul clipului.

Potrivit comunicatului de presa al operatorului telecom, ideea a fost „adaptata personal” de regizor pentru Cosmote Romania, iar campania a fost realizata de Papaya Advertising, care colaboreaza cu Ogilvy Romaniapentru campaniile de business ale Cosmote.

Filmul si spotul pleaca de la ideea – un adevar dureros altfel – ca cei mai multi dintre tineri nu le mai acorda parintilor atentie, nu mai au rabdare cu ei, uitand nu doar de sacrificiile acestora ci pur si simplu ignorand faptul ca au fost vremuri cand noi eram pisalogi, uituci, neascultatori, „caposi” … Mama, cand nu mai putea sa ne faca fata mie si fratelui meu, ne spunea: sa va dea Dumnezeu, cand veti fi ca mine, copii nazdravani cum ati fost voi! 🙂 N-a spus-o cu prea mare convingere draga de ea, pentru ca pe noi nu ne depaseste nimeni: eu nu am copii iar fiul fratelui meu (adolescent) este mic copil in comparatie cu noi! Dar sa nu-l deochi, ca ma mananca cu fulgi cu tot fratele meu! 😆

Am deraiat, scuze! Sa ne intorcem la lipsa de rabdare, la comunicare si la spotul Cosmote. Operatorul grec a avut o serie absolut nefericita de reclame si probabil s-a mizat mult pe puterea mesajului scurt-metrajului. Ceea ce se si intampla dealtfel. Pacat ca-i doar un spot si-au trebuit sa-l scurteze atat de mult. Ramane insa mesajul ce te atinge in cele mai ascunse cotloane ale sufletului.

Distributia:
Tatal: Nikos Zoiopoulos
Fiul: Panagiotis Bougiouris

Regia: Constantin Pilavios
Scenariul: Nikos & Constantin Pilavios
Muzica: Christos Triantafillou
Producator: MovieTeller films

Comentati?