Pe doua roti, in drum spre Botul Calului

Cea mai mare suprafata de paduri virgine din Europa, este constituita din arbori Fagus Silvatica cu vârsta de peste 350 ani. Remarcabil este exemplarul de Ulm Ulmus Montana care are vârsta de peste 400 ani si un diametru de 2 m. Aceste paduri reprezinta si habitat pentru câteva exemplare de urs Ursus Arctos. Zona poate fi vizitata doar pe traseul turistic Lacul Secu Borlovenii Vechi, marcat cu banda rosie.

Marcajul se pierde cateodata … Uneori eşti nevoit chiar tu să ocoleşti larg dărâmăturile de arbori şi lăstărişurile … Fără GPS, cu greu am fi revenit la culmea principală pentru că exista permanent tentaţia de a o lua pe o culme secundară… Marcajul doar ne confirma, din loc în loc, că suntem pe drumul cel bun… A fost util şi marcajul forestier „H”, care înseamnă cumpăna apelor… adică-i culme între două bazine hidrografice… sau aşa ceva… (foto si text: Carol Varga; sursa text: http://www.pnscc.ro)

5 comentarii pe “Pe doua roti, in drum spre Botul Calului

  1. de cind am vazut poza, pina sa deschid tot- puteam sa jur ca e de la d-l Varga citire 🙂

    te ia doru’ de duca ;))

  2. Daaaa, si are muuuulte si frumoase, si povesteste si frumos 🙂 Am permisiunea sa va delectez cu mult mai multe minunatii. Nici nu stiti voi ce v-asteapta! 😆

    Stiam ca avem o tara frumoasa, dar cand vezi fotografiile lui Carol te indragostestesti de ea. 😀

Comentati?