Secrete ascunse in cod QR

QR code (adica quick response code) este un fel de cod de bare care poate fi citit de telefoanele inteligente (smartphone-uri) si ofera acces rapid la anumite site-uri pe internet. QR code-urile pot sa stocheze cantitati importante de informatie: scurte texte gen mesaje sms sau adrese URL utile in navigarea pe internet de pe mobil. Cu un QR code nu mai trebuie sa tastezi o adresa url din browser-ul telefonului, actiune ce poate fi greoaie mai ales daca adresa este lunga. Nu trebuie decat ca telefonul sa scaneze code-ul iar browserul telefonului il trimite catre URL-ul respectiv.

Ca sa cititi un QR code va trebuie neaparat un telefon cu camera, cu un sistem de operare Android, iOS, BlackBerry OS, Symbian ori Windows Mobile 6.5 sau 7, sa folositi un programel care „citeste” codul si il „traduce” in secventa text … In rest, „lectura” placuta de QR coduri! 🙂

Primul este un QR haiku 🙂 iar al doilea … un secret 😀

3 comentarii pe “Secrete ascunse in cod QR

  1. Codurile astea qr ar trebui sa ne usureze viata. Pare putin iesit din S.F.
    Situatii in care devin folositoare: Ajungi la cabinetul doctorului si este inchis. Pe usa are un cod qr; codul contine orarul doctorului. Fotografiez codul si plec. Fara pix, fara notite in sms, doar o fotografie. Si surpriza, codul qr ma directioneaza si catre pagina de internet a doctorului. Am toate datele necesare.

Comentati?