Un pahar de apa rece de la … dus?!

shapeimage_5Nu este fantezie ci este o idee ce a prins forma unui concept: baia fito-purificatoare. In curand, daca totul merge struna, iar conceptul se dovedeste unul functional, acesta ar putea sa va transforme sala da baie intr-un mediu mult mai prietenos cu mediul:

shapeimage_6

Folosind principiul unui filtru natural numit fito-purificare, baia devine un mini ecosistem prin reciclarea si regenerarea apei folosite. Apa de la dus si cea de dupa baie sunt filtrate printr-un sistem organic inainte de a fi refolosite. Fito-purificarea este un proces natural, folosit in sistemul de purificare ecologic.

shapeimage_4

Implicate in proces sunt o serie de plante de apa. Astfel, initial este plantata papura in nisip, alaturi de un filtru cu particule mari. Radacinile papurei contin bacterii diverse, care aduna particulele pentru a fi mai usor absorbite de plante. Trestiile sunt apoi plantate langa papura pentru ca au abilitatea sa filtreze metalele grele din apa.

shapeimage_3

Zambilele plutitoare trag, cu ajutorul radacinilor lor, o parte din particule, ce au scapat filtrarilor precedente. Apoi sunt puse sa actioneze alte plante de apa, care “aduna” micro-organismele prezente in apa, pentru a finaliza astfel procesul de filtrare. In final, un filtru de carbon desavarseste procesul stopand si eventualele resturi de micro-organisme.

3808315721_9ffbf2d215

shapeimage_1

Comentati?