Copii nu spun lucruri trasnite

Copii nu spun lucruri trasnite, ci doar adevarul, simplu, brut, neambalat. Iata cateva scurte exemple:

1. O fetita vorbea cu profesorul despre balene. Profesorul explica faptul ca este fizic imposibil ca o balena sa inghita un om pentru ca are gatul prea stramt. Fetita i-a spus ca prietenul ei Johan a fost inghitit de o balena. Iritat, profesorul i-a repetat ca acest lucru este fizic imposibil.
Fetita i-a raspuns:
„Cand am sa merg in rai, am sa-l intreb pe Johan”.
Atunci, profesorul a intrebat-o:
„Si daca Johan a ajuns in iad ?”
Iar fetita i-a raspuns: „Atunci ai sa-l intrebi tu.”

2. La o gradinita, educatoarea i-a pus pe copii sa deseneze. In timp ce se plimba printre ei, a observat o fetita care era foarte concentrata asupra desenul ei si a intrebat-o ce deseneaza. Fetita i-a raspuns ca il deseneaza pe Dumnezeu. Educatoarea i-a spus ca nimeni nu stie cum arata Dumnezeu. Fara sa isi ridice privirea de pe desenul ei si la fel de concentrata pe pictura, fetita i-a raspuns: Ai putina rabdare, imediat vor sti !

3. Parintii discutau cu copiii lor de 5 si 6 ani despre cele 10 porunci. Dupa ce au ajuns la porunca despre cum „sa-ti cinstesti parintii”, cel mic i-a intrebat daca exista vreo porunca si pentru parinti despre cum sa-si trateze copiii.

4. O fetita statea langa mama ei si o studia cu atentie. La un moment dat, a observat cat de multe fire de par alb are si a intrebat-o de ce. Mama i-a raspuns: „De cate ori ma superi sau faci un lucru rau si eu sunt nefericita, imi iese cate un fir alb”. Dupa cateva momente de gandire profunda, fetita i-a raspuns: „Deci asa a ajuns bunica sa aiba tot parul alb.”

5. Elevii dintr-o clasa au fost fotografiati. Pe rand, profesoara i-a sfatuit sa ia fiecare toate pozele celorlalti pentru ca atunci cand vor creste mari sa spuna „Iat-o pe Jennifer, este avocata” sau „Iata-l pe Michel, e doctor”. O voce micuta din fundul clasei, striga: „Si iat-o pe doamna profesoara, e moarta”.

6. Un profesor le preda elevilor lectie despre circulatia sangelui. Ca sa fie mai clar, le-a dat un exemplu: „Daca voi sta in cap, tot sangele se va duce in jos si voi fi rosu la fata. E clar acum?” Un elev insa, avea o nelamurire: „Atunci cum se face ca daca stau in picioare, acestea nu devin rosii”. Colegul de banca ii sopteste imediat „pentru ca picioarele tale nu sunt goale”.

Comentati?