Avem pom de Craciun, de ce nu si de Paste?

Nu-i asa ca face sens? Pastele, asemenea Craciunului, este o mare sarbatoare a crestinilor, asa ca ar trebui sa aiba propria versiune a popularului copac impodobit de Craciun. Si chiar de vi se pare ciudat, un astfel de copac de Paste exista deja si poate fi gasit in Germania.

In jurul anului 1945, pe cand era un adolescent, Volker Kraft a vazut primul sau copac de Paste (Eierbaum, Osterbaum sau Ostereirbaum in germana), si a decis ca va avea unul asemenea, al lui, cand va creste mare. Timpul a trecut iar tanarul Volker a devenit barbat casatorit, cu familie si cu multe alte procupari noi … Insa visul copilariei sale i-a ramas prieten de nadejde si in 1965 si-a decorat propriul copac de Paste. A folosit 18 oua colorate de plastic.

Insa copacul a crescut repejor iar Volker si sotia lui Christa nu si-au mai putut permite sa risipeasca atat de multe oua de Paste cate ar fi fost nevoie. Asa ca au inceput sa faca gauri in oua, folosind continutul lor in bucatarie, iar cojile pictate pe post de decoratiuni. Cand copiii le-au crescut, au inceput prin a-si ajuta parintii la decorare iar copacul de Paste a devenit traditia familiei, cunoscut nu doar in orasul natal Saalfeld, ci in toata Germania.

Dupa ce copiii li s-au mutat la casele lor, parea ca traditia familiei va lua o pauza, insa nepotii au venit si familia Krafts a trecut inapoi la decorat giganticul copac. Numarul de oua atarnate de ramurile copacului a crescut an de an si in 2010 a atins incredibilul numar de 9.500.

Copacul poate fi vizitat pentru mai multe fotografii pe site-ul oficial Volker Easter Tree. (Copyright of eierbaum-saalfeld.de; Fotografii apartinand Telegraph.co.uk si Daylife).

Comentati?