Viata salbaticiunilor sub lentile

old-camerasCapodoperele create de Mama Natura au fost prezentate in cateva din fotografiile castigatoare la Concursul „Wildlife Photographer of the Year 2009”.

Toate fotografiile prezente in acest post sunt fotografii castigatoare in „The Veolia Environnement Wildlife Photographer Of The Year 2009”, competitie organizata de Muzeul de Istorie Naturala si Revista BBC Wildlife. Cele mai bune 100 de imagini din competitie vor fi prezentate intr-o expozitie organizata la Muzeul de Istorie Naturala din Londra – locul de intalnire pentru ceremonia de premiere (chiar astazi, 23 Octombrie 2009). Acest an pare a fi unul arhiplin cu 43.135 de inscrieri din 94 de tari – o crestere cu 33% fata de 2008.

article30

La prima vedere acesta pare un desen facut cu creionul. De fapt impresionantul nor negru este format din mii de grauri, ce zboara bezmetici, „scufundandu-se” si ferindu-se de o pasare de prada, un soim. Fotograful Danny Green a folosit o tehnica speciala de fotografie pewntru a sublinia zborul in picaj al graurilor. Efectul este extraordinar si arata ca natura este pana la urma cel mai complet artist.

article23

I-au trebuit doua zile geroase tanarului de 16 ani Fergus Gill pentru a obtine aceasta remarcabila fotografie a luptei dintre doua presure galbene pe brat de ovaz.

articlepup

O furnica rosie soarbe dintr-o picatura de ploaie, delicat balansata pe petala unei nalbe, neinteresand-o Andras Meszaros si puternicele lentile ale camerei sale.

article31

Pisicile sunt extrem de teritoriale, mai rau decat cateii de cele mai multe ori, dar cea fotografiata de Igor Spilenok s-a gasit sa faca pe viteaza – eu as zice gest nesabuit – in fata unei vulpi de trei ori mai mare ca ea.

article52

Acest lup arata mai mult a armasar pur-sange dupa tinuta impecabila cu labele din fata stranse sub barba si frumusetea saltului peste gardul de lemn

Managerul competitiei Gemma Webster: „UK si SUA raman sursele noastre majore de participanti, dar cresteri deosebite de participanti vin din partea Chinei si Rusiei”. „In acest an am avut si participari in premiera a fotografi din Bangladesh, Guatemala, Macedonia, Oman, Qatar, Tunisia si Bahrain, si am avut castigatori din Estonia, Zambia si Cehia”.

Comentati?