Mic dejun la iarba verde pe Sydney Harbor Bridge

sydney bridge 1

Mii de oameni si-au luat micul dejun pe Sydney Harbour Bridge, aglomerata autostrada devenind o uriasa poiana de un verde proaspat ireala. Sydney Harbour Bridge s-a transformat intr-un urias picnic duminica; mii de oameni au luat cu asalt faimosul pod pentru a lua impreuna un inedit mic-dejun.

sydney bridge2

In mai toate diminetile, podul este „captusit” cu vehicule cu mii de oameni grabiti si ocupati, ce merg bara la bara spre locurile lor de munca. Dar duminica dimineata podul a fost inchis traficului si transformat in schimb intr-o uriasa intalnire la iarba verde pe o suprafata de aproape 8.500 mp pentru un mic-dejun in aer liber, actiune ce a facut parte din Crave Festival – Festivalul mancarii ce se desfasoara in Sydney pe toata durata lunii Octombrie, un festival destinat mancarii dar si artei si distractiilor in aer liber, cum v-am si anuntat noi AICI.

sydney bridge3

Circa 6.000 de persoane au fost invitate sa ia loc pe iarba in mijlocul autostrazii. Vederile aeriene ale podului ne dezvaluie scene ce n-au fost vreodata, cu iarba verde, proaspata si deasa, vaci in tarcuri si sute de familii bucurandu-se de un mic dejun la iarba verde. Meteorologii s-au inselat si vremea ploioasa a fost amanata pentru alta data iar iubitorii de picnic au savurat croissante, carnati, oua cu sunca si cafea, toate alaturi de o priveliste extraordinara a Opera House vazuta de pe pod. Multi dintre cei ce nu au fost proprietarii invitatiilor de vis, alesi dintr-un total de 190.000 de persoane sa ia parte la aceasta reuniune unica asteptau la capetele podului.

AUSTRALIA/

sydney bridge5

sydney bridge6

„Este cea mai incredibila priveliste”. „Am facut fotografii peste tot prin Sydney in ultimele doua saptamani si ca toti ceilalti am facut zeci de fotografii podului. Dar nu mi l-am inchipuit niciodata asa, si ma bucur foarte mult ca am avut ocazia asta nesperata pentru ca este uluitor si cel putin deocamdata unic” spune o tanara turista de 21 de ani.

sydney bridge7

A fost un eveniment istoric, astfel ca un tanar localnic – Sid Elias – a folosit evenimentul pentru a-si cere de nevasta iubita. Au cazut de acord ca daca „Breakfast pe pod” se va repeta ei se vor intoarce aici de fiecare data.

sydney bridge8

Plimbandu-se prin iarba navetistul Don Fuch spune: „Este uluitor sa vezi podul din aceasta perspectiva. In mod normal cand traversezi podul esti in scaunul masinii tale si nu apuci sa vezi nimic”.

sydney bridge9

Oficialitatile din New South Wales au apreciat ca intregul eveniment a costat in jur de £400,000 – dar au cazut de acord ca totul a meritat pana la ultimul banut. Prim-ministrul statului Nathan Rees, spune ca „Breakfast on the Bridge” este posibil sa devina un eveniment anual. „Evenimentul de astazi a fost o pledoarie minunata pentru turism”

Comentati?