Ultimul Iceberg

Camille Seaman este un fotograf american ce a facut o serie uluitoare de fotografii ale unor iceberguri. The Last Iceberg este o piesa a unui proiect de anvergura intitulat „Melting Away” care prezinta regiunile polare ale planetei nostre, mediul lor, formele de viata, istoria explorarilor umane si comunitatile care muncesc si traiesc acolo.

Cronica „Ultimului Iceberg” este povestea celor din urma iceberg-uri ce se indreapta spre propria inevitabila disparitie. Camille Seaman trateaza imaginile icebergurilor ca pe portretele unor oameni, la fel ca fotografiile de familie ale stramosilor. „Caut un moment din viata lor si incerc sa transmit personalitatea lor unica impreuna cu o bucatica din sufletul lor care doar indura”.

Aisbergurile dau impresia ca nu fac altceva decat sa se indrepte spre inevitabilul sfarsit, in felul lor, dar la fel de asemanator ca oamenii. Au fost creati de conditii unice si modelati de mediul inconjurator pentru a trai o viata scurta intr-un mod exclusiv al lor. Unii parcurg distantele calatorind multi ani erodandu-se lent de timp si de mediu; altii s-au agatat pe stanci si au fost tociti de curentii persistenti, in timp ce altii au colapsat dramatic in accese de furie si pasiune.

Povestea lor este una absolut unica, avand in vedere ca apa continuta in acesti „copii” poate fi veche de 150.000 de ani.

Comentati?