Narcotango au fost in concert la Bucuresti

Narcotango – The only Legal drug
Desi este ora 21:00, cele 36 C din timpul zilei se fac inca resimtite. Rochiile se lipesc de corp, tricourile ies din jeans si stropi mici de transpiratie traverseaza gatul si spatele celor ce asteapta inceperea concertului. Toate acestea, aduc aminte de prima regula in tango: apropierea partenerilor este atat de pronuntata incat doar mirosul pielii trebuie sa iti copleseasca simturile. Parfumul se foloseste in cantitati infime in spatele urechii, atat cat sa fie simtit doar de partenerul care se apropie mult de tine.

Este posibil ca natura fizica a tango-ului sa fie mai bine reprezentata decat de efectele unei zile toride de vara?

Intotdeauna am fost fascinata de tango, cu modul sau de exprimare aparent anarhic si totusi desfasurandu-se dupa reguli stricte. Nu cunosc un alt dans, in care trebuie sa iti indepartezi partenerul, impingandu-l, pentru … a-l aduce mai aproape de tine.

Daca ar fi sa-mi definesc tango-ul, as spune ca pentru mine reprezinta perceptia unui sentiment, acela al unei bucurii exaltate cand descoperi savoarea unui flirt. Este ca si cum i-ai lasa impresia partenerului ca ii dezvalui intimitati si ii permiti sa iti intre treptat in spatiu, dar in acelasi timp il tii la distanta.

Regulile tango-ului sunt fascinant de asemanatoare cu cele ale unui flirt:
– invata sa astepti
– nu iti monopoliza partenerul
– nu trebuie sa faci conversatie daca vrei sa dansezi
– niciodata nu iti numara pasii
Si similitudinile cu povestea unui cuplu nu se opresc aici. Exista inter-relationari si inter-conexiuni continue intre cele doua.

tangonarco

Ca in orice relatie intre un barbat si o femeie, tango este o forma de arta libera si in continua evolutie, care prin definitie are nevoie de libertate ca sa se poata dezvolta. Intocmai unei relatii de cuplu, sa il limitezi este sinonim cu stoparea dezvoltarii si cresterii unui individ.

Era nevoie ca tango-ul argentinian, atat de popular in anii 1940, sa fie reinventat de catre Carlos Libedinsky in forma de Electronic fusion tango, prezentata de Narcotango, pentru a face trecerea catre secolul 21.

Si astfel in anul 2000 s-a nascut un tango upgradat cu elemente noi si Narcotango a reprezentat un success inca de la lansarea primului album.

 

O introducere a Monicai Axan, din partea Drummers, organizatorul evenimentului, secondata de Andreeea, sugera spectatorilor pasionati de tango sa danseze pe parcursul concertului ori de cate ori vor simti ca vor sa o faca. M-am gandit atunci ca, desi invitatia era extrem de calda si organizatorii profund patrunsi de fenomenul tango, este imposibil sa se reproduca pitorescul cartierului Boca din Buenos Aires.

Si totusi, am fost uimita de numarul mare al celor din public care au dansat, intr-o superba oglinda, cu dansatorii profesionisti Cecilia Piccinni si Alejandro “Lucho” Lucero. Pur si simplu, nu mi-am inchipuit ca in Bucuresti exista atat de multi connoisseurs ai tango-ului argentinian!

Monica Axan ne-a explicat ca exista o Scoala de tango in Bucuresti si cred ca finalul concertului a fost cea mai buna prezentare a acestui grup. In ultimul video va las sa ii admirati pe toti cei care, muzicieni si public, au transformat o seara caniculara intr-o noapte argentiniana cu toata intensitate atmosferei milonga.

Concertul a parut mai degraba o invitatie a comunitatii de tango si atat lor cat si celor de la Drummers, le multumesc ca mi-au permis sa fiu parte din grupul lor!

2 comentarii pe “Narcotango au fost in concert la Bucuresti

  1. Claudia Stirbei

    - Edit

    Reply

    Adevarul ca nimic nu mi se pare mai sexy decat un dans pasional…si chiar a fost o experienta diferita de tot ce inseamna orasul acesta agitat si prea plin de cotidian sa mai dea atentie unor clipe atat de intens traite…foarte frumos!

  2. Marius Stoica

    - Edit

    Reply

    :)) Mi-a placut cum dupa un minut s-a umplut aproape ringul ;))

    Dansul este superb. Daca si mai stii sa dai si sa primesti, este la superlativ totul. O noua perspectiva a vietii, daca vrei. Si partea frumoasa, este ca la fel ca in viata, nu te opresti niciodata din invatat ;))

    Enjoy the joy !!

Comentati?