Incredibilele sculpturi de sarma ale lui Ivan Lovatt

Artistul Ivan Lovatt a recreat fetele unor celebritati precum Michael Jackson ori The Beatles, folosind nimic altceva decat sarma. Incredibilele lui sculpturi sunt nu doar ingenioase ci si extrem de detaliate.

Ivan Lovatt este unul din acei artisti ce sunt permanent in cautarea unor noi experimente, munca sa fiind caracterizata prin ingeniozitate si inovatie iar pentru el sarma s-a dovedit a fi exact ceea ce ii trebuia: versatilitate si adaptibilitate. Inainte de a incepe sa modeleze sarma in portrete ale unor persoane celebre, Ivan o folosea ca sa cladeasca structura operelor sale. La un moment dat a inceput sa creeze reproduceri de animale iar pe masura ce abilitatile sale s-au dezvoltat a trecut la nivelul urmator: chipuri de vedete.

Cele mai multe dintre portretele din sarma ii iau cam o luna pentru a fi complete. Cumva el reuseste sa suceasca, indoaie si modeleze sarma intr-un astfel de mod incat portretele sale ajung in final a fi atat de detaliate incat le puteti vedea fiecare fir de par. Ivan Lovatt a devenit sculptor profesionist in urma cu 14 ani, iar de atunci operele sale au fost expuse in galerii si muzee din toata lumea.

Comentati?