Dans nocturn

Somnul jumatatii tale (iubitul sau iubita, sotul sau sotia) „The Sleep of the Beloved” este un proiect de fotografie time-lapse ce surprinde cuplurile „dansand” in timp ce dorm si ii apartine lui Paul Schneggenburger.

In numele artei, fotograful olandez Paul Schneggenburger a invitat peste 80 de cupluri sa doarma la el acasa. Sa stiti ca nu-i chiar asa de ciudat pe cat suna! ­čÖé Cuplurile dorm impreuna, singure, intr-un pat negru, intr-o camera luminata doar de lumanari in timp ce o camera atarna deasupra patului si surprinde pozitiile somnului lor. Intre miezul noptii si 6 am lunga expunere surprinde minunatul „dans nocturn” al fiecarui cuplu intr-un eteric mod alb-negru, extrem de revelator. Un concept inteligent si o executie geniala, seria se numeste Sleep of the Beloved.

In 2010, Schneggenburger a inceput acest proiect la University of Applied Arts in Vienna ca parte a tezei lui de absolvire insa a crescut mult mai mult de atat; peste 80 de cupluri voluntare si chiar mici familii au vrut sa fie parte a acestui proiect prezentandu-si intimitatea in fata camerei, fiecare castigand la schimb revelatii despre conectarile lor nocturne. Unele cupluri doarm strans legate cea mai mare parte a noptii, altele se ating tot timpul, iar unele isi intorc pur si simplu spatele unul altuia. Mai multe imagini decat am selectat eu puteti vedea pe website-ul lui Paul Schneggenburger, unde puteti vedea si alte proiecte de-ale sale dar va si puteti inscrie impreuna cu partenerul(partenera) pentru urmatorul lui proiect – daca se intampla sa fiti in Austria.

markus_jargo 001

dans-nocturn2

dans-nocturn3

dans-nocturn4

dans-nocturn5

dans-nocturn6

dans-nocturn7

Comentati?