Cum, nu stiati? Pinguinii zboara!

Pinguinii zboara! Asta ne spune BBC intr-un scurt documentar din 2007. Nu va impacientati! Tot ce ati invatat la scoala ramane perfect valabil! Stirea prezentata de britanici face parte din obiceiul canalului de televiziune ca in fiecare an pe 1 Aprilie, inca din 1950, sa prezinte cate o farsa de Ziua Pacalelilor, dar intotdeauna ambalata in clasicul stil englezesc: documentare serioasa, rigoarea detaliilor, umor de buna calitate. Urmariti intai stirea si apoi aveti si explicarea intregului „ritual”. L-am ales pe acesta din 2007 pentru ca a fost cel mai spectaculos si mai elaborat. Daca aflati si altele mai bune, va rog, nu ezitati, dati-mi de veste!

PS: Prietena mea Cercuşoare m-a ajutat cu doua bonus-uri:

😀 Chiar dacă nu aşa de spectaculos & elaborat, cică „Discover Magazine” a anunţat în 1995 că respectatul biolog Aprile Pazzo („Nebun de aprilie” – în italiană) a descoperit în Antarctica un animal care vânează pinguini forând copci in gheaţă graţie unor plăci termice de pe cap. Aşa că … move your happy feet 🙂

PPS: Cică in 1956, ediţia de luni a ziarului Irish Times a avut o vânzare record. De ce? Pe prima pagină era scris mare: La pagina 3 găsiţi numele şi adresele tuturor bărbaţilor înşelaţi de neveste din Irlanda!!!

2 comentarii pe “Cum, nu stiati? Pinguinii zboara!

 1. Un 1 Aprilie plin de zâmbete, dragă Licurici! 🙂 :-*
  Cică
  – în 1976, un reputat astronom britanic a explicat la Radio BBC 2 că, din cauza unei alinieri istorice între planetele Pluto, Jupiter si Terra, gravitatia pe pământ urmează să fie redusă în mod semnificativ. Astronomul le-a cerut ascultătorilor ca fix la 9:47 să sară ca să experimenteze imponderabilitatea la ei acasa. Liniile telefonice s-au umplut ulterior de ascultatori care au descris convingator ca au simtit reducerea gravitatiei exact la ora precizata.
  – în 2013 armata americană a anunțat că începe să înroleze și pisici, nu doar câini, în rândul trupelor speciale.
  Anunțul publicat în Jurnalul Oficial al armatei preciza că se caută pisici sănătoase, agile şi capabile să sară cel puțin 2 m și jumătate înălțime, care vor fi folosite și antrenate să zgârâie, să muşte şi să scuipe inamicii.
  🙂

Comentati?