Picteaza fara sa vada

In 2001 John Bramblitt si-a schimbat medicatia pentru epilepsie. Din pacate, desi boala avea nevoie de ceva nou, corpul sau a avut o reactie ingrozitoare la noul medicament iar crizele lui epileptice au devenit atat de severe incat raul produs i-a adus orbirea. Orbirea completa. John si-a pastrat doar perceptia luminii dar nu a mai fost capabil de atunci sa vada umbre si sa deosebeasca culorile. Cel mai ciudat a fost insa ca din acel moment a inceput sa picteze.

In aceasta postare si pe site-ul sau veti vedea incredibilele lui tablouri. Pe website-ul sau gasiti detalii legate de modul in care picteaza iar pentru FAQ John dezvaluie gandurile lui legate de orbire si modul in care i s-a schimbat viziunea asupra vietii.

Cum picteaza fara sa vada?! Se foloseste de textura si vascozitatea diferita a vopselelor de ulei. De exemplu Titanium White (albul titan) este foarte gros – precum pasta de dinti – in timp ce Ivory Black este destul de fluid, cam ca uleiul.

Apoi foloseste un fel de reteta: vopsele precum acuarelele, acrilicele, cernelurile si vopselele pe baza de rasini sunt similare la atingere, iar schimbarea texturilor (prin diluare) face dificila folosirea lor. S-a impus astfel necesitatea etichetarii tuturor tuburilor si sticlelor in Braill. Cu alte cuvinte isi portioneaza culorile astfel incat sa le poata folosi pentru a produce nuanta perfecta. Adica la fel cum folosesti o reteta pentru o foarte buna prajitura.

Admirati o parte din fotografiile lui si vizitati-i, va rog, si site-ul pentru o imagine completa a talentului lui:

art-by-blind-painter-john-bramblitt-10

art-by-blind-painter-john-bramblitt-3

art-by-blind-painter-john-bramblitt-6

art-by-blind-painter-john-bramblitt-7

art-by-blind-painter-john-bramblitt-8

art-by-blind-painter-john-bramblitt-5

art-by-blind-painter-john-bramblitt-2

art-by-blind-painter-john-bramblitt-4

Comentati?