Secretul unor sarbatori calde

Secretul unor sarbatori calde

„Oana nu mai poate suporta luna Decembrie cu toata falsitatea ei, cu febra asta ireala, cu goana spre nimic, cu vanatoarea dupa ofertele de Craciun de prin magazine, cu toate bilanturile inexacte, cu bunatatea strecurata chinuit pe final de an ca boabele indesate cu forta pe gatul claponilor, cu indepartarea maxima de tot ce conteaza cu adevarat, de bucuria linistii lui linu-i lin si de semnificatia nasterii pruncului sfant. Nu vreau nimic de la Mos Craciun anul asta. Vreau sa ma bucur si sa simt catilin.” – Oana Bucur

Pentru ca asa gandesc si eu si – mai ales!- pentru ca secretul nu e sa iei jdemii de lucruri ca sa faci cuiva o bucurie de sarbatori.
Pentru ca ideal este sa faci ori sa scrii ceva cu mana ta pentru un om drag, de sarbatori (dar nu exclusiv de sarbatori).
Pentru ca spiritul lor nu sta in valoarea cadourilor care – ce ironie! – le cauta unii la oferta ca doar n-o sa cheltuiasca totusi prea mult pentru un cadou!!!
Langa cuvintele Oanei luati si filmuletul asta si inspirati-va!
S-ar putea sa descoperiti ca lor – oamenilor dragi – le era mult mai folositoare o imbratisare, un cuvant bun, ceva facut si dat din inima.

Hai sa facem asta in fiecare zi! Nu, nu un film, desi nici asta n-ar fi complicat, ci lucruri facute cu mana noastra pentru oamenii dragi. Mai ales ca acum e la colt de strada Craciunul (iar eu cred sincer ca nu trebuie sa devalizezi contul din banca pentru a face cuiva o bucurie). Un film scurt ce evoca o complicitate intre spectator si povestitor. Ceva vesel, misterios, simplu … care sper sa va insenizeze ziua.

Comentati?