A fost odata

Imi place sa pot vedea (macar din cand in cand) o buna animatie si asta e una din ele: Un rege isi vede poporul si regatul prosperand. Si totusi, cu timpul supusii ii devin egoisti si indolenti iar intelepciunea, puterea si faima devin lipsite de valoare ori nimic mai mult decat moneda de schimb pentru marfuri. Regele decide sa-i supuna unor probe, teste si spera din toata inima lui ca se va gasi cineva sa le arate in ce eroare grava se afla cu totii. Un baiat, venit la capitala sa-si vanda fructele, poate reprezenta solutia insa acesta are de trecut multe obstacole, si nu doar metaforice, pana sa reuseasca.

Opera a studentilor de la Southern Adventist University din Tennessee crearea lui este ea insasi o poveste: A fost inceput de un numar de studenti in 2007 si trebuia sa fie un scurt metraj de 3 minute. Pe masura ce proiectul capata forma toti cei implicati au realizat ca le va lua mai mult decat un an academic sa-l finalizeze. Asa ca au absolvit si au trecut mai departe. Si s-a intamplat asa vreme de cinci ani de angajament si perseverenta din partea profesorilor si studentilor universitatii. Dar a meritat tot efortul si implicarea.

O poveste simpla dar plina de invataminte, spusa intr-un mod foarte placut. A fost odata … Rezultatul este o scurta animatie de 12 minute – „Rock in the Road.”

Comentati?