Fotografii intr-un balon de sapun

Imi plac fotografiile, nu mai e de mult nici un secret nici pentru prietenii mei, nici pentru cei ce obisnuiesc sa viziteze site-ul. Cat despre ce poate face un balon de sapun, cata bucurie poate aduce desi este atat de fin si de efemer sunt sigura ca nu mai e nevoie sa vorbesc.

Am prezentat aici cativa fotografi, de fapt mai mult operele lor, intr-o incercare de a va arata si voua ce mi-a atras atentia, ce am considerat frumos, iesit din comun. Fantezia lor, simtul culorii, jocul cu lumina ori proportiile sunt inepuizabile. Iata astazi ceva absolut incredibil: o lume intreaga intr-un balon de sapun. Autor Richard Heeks:

 

balon de sapun02

balon de sapun03

Richard spune ca lumina este naturala, doar razele soarelui filtrate de un nor in momentul luarii fotografiilor fiind prezente. Pentru cunoscatori detaliile tehnice sunt: Nikon D90 cu ISO 800 aici si folosind slow-motion. Un lucru certificat de artist este ca fotografiile sunt reale si reprezinta „viata si moartea” unui balon de sapun. Fotografiile nu sunt sub nici o forma creatii Photoshop!

balon de sapun04

balon de sapun05

Pentru ochiul uman spargerea unui balon de sapun e o chestie extrem de banala; mai ofertanta este plutirea balonului si jocul de culori dat de amestecul apa si sapun. O simpla atingere si … a disparut intr-o clipa. Insa asa cum o arata si fotografiile, procesul este absolut spectaculos. Numai de-am putea sa-l vedem noi la o viteza potrivita ca sa-l putem surprinde cadru cu cadru!

balon de sapun06

balon de sapun07

Interesant este ca, indiferent de forma pe care o are la eliberare un balon de sapun, intotdeauna va incerca sa devina o sfera pentru ca necesita cea mai mica cantitate de energie ca sa atinga aceasta forma.

balon de sapun08

balon de sapun09

Un comentariu pe “Fotografii intr-un balon de sapun

  1. Pingback: “Un cer de stele dedesubt | Gabriela Savitsky

Comentati?