Cele mai frumoase faruri din lume

12. Farul Knarrarós, Islanda

Unul din cele mai estetice faruri, construit in 1938, este si cea mai inalta cladire din sudul Islandei cu cele 86 de picioare ale sale; de forma unui turn alb, ce strapunge un covor de iarba, contrastul culorilor crescandu-i aparitia mistica, este inca functional si lumina ii straluceste la fiecare jumatate de minut pret de 3 secunde.

11. Farul Insulei Sullivan, U.S.A.

Acest incredibil far modern a avut la inceput o lampa ce producea enorma putere a 28.000.000 de lumanari. Pentru ca au considerat-o un potential pericol a fost inlocuita cu una mai modesta ce are puterea a doar 1 milion de lumanari maxim. Comparativ cu alte faruri, acesta este practic un spatiu fara varsta, facilitatile din interior includ aer-conditionat si ascensor.

10. Farul Capului Promthep, Thailanda

Unul din cele mai noi faruri este aceasta stranie constructie cu acoperis auriu din Thailanda, construit in 1996 pentru a onora domnia regelui Bhumibol Adulyadej. Poate fi vazut pe coasta estica a Phuket, o destinatie turistica extrem de cunoscuta in Thailanda. N-am idee cat o fi costat constructia dar cu siguranta n-a fost ieftina.

9. Farul Golfului Middle, U.S.A.

Construit in 1885, farul din Alabama este un exemplu de far sub forma de pilon insurubat – ce de obicei sunt construite pe mare sau pe albiile raurilor. Aceasta frumusete hexagonala, recent renovata, are unele imbunatatiri de genul acoperis nou si lumina rosie avertizoare alimentata solar.

8. Farul Capului Hatteras, U.S.A.

In jur de 1,25 de milioane de caramizi au fost folosite pentru a construi cel mai inalt far din America, o structura uriasa ce lumineaza la fiecare 7 secunde pentru a asista vapoarele ce trec prin „cimitirul Atlanticului”. In zilele senine este vizibil de la 50 de mile si chiar la inceputul anilor 2000 a fost mutat, dintr-o bucata, la 2.870 de picioare in interiorul coastei pentru a-l feri de procesul de erodare al tarmului.

7. Farul de la Kiz Kulezi, Turcia

Farul de la Kiz Kulesi, vechi de 2.500 de ani este unul din cele mai frumoase din lume si sta pe o mica insulita pe coasta Istanbulului. De-a lungul anilor mica suprafata de pamant pe care se afla a fost folosita drept cimitir, zona vamala, zona de carantina si multe altele; astazi farul este o destinatie turistica ce gazduieste o cafenea.

6. Low lighthouse, U.K.

Cu doar 9 metri inaltime, uluitorul „low lighthouse” (mic far) din Burnham-on-sea este cel mai mic pe care-l veti intalni. A fost construit in 1832 si este inca folosit ca si instrument de navigatie, furnizand o lumina alba la fiecare 7,5 secunde de la fereastra din partea frontala a farului si in plus o lumina rosie, alba sau albastra, culoarea variind in functie de directia din care este privit.

5. Farul de la Pigeon Point, U.S.A.

Farul de la Pigeon Point este cocotat pe marginea unei stanci in California, iar la 115 picioare este cel mai inalt din Statele Unite. In fiecare Noiembrie pitorescul far este vizitat de fotografi dornici sa surprinda luminarea anuala a lentilelor, asa cum puteti si in fotografia de deasupra, un spectacol ce prezinta o compozitie de lentile extrem de puternice compusa din 1008 lentile si prisme lustruite manual ce ajuta in furnizarea a unei iluminari echivalente cu lumina data de 500.000 lumanari.

4. Turnul Marinei din Yokohama, Japonia

Cu o inaltime de 348 de picioare, turnul marinei din Yokohama a fost inaintea „inchiderii temporare”, cel mai inalt far din lume si poate fi vazut de vapoare de la 20 de mile distanta. Construit in 1958 ca parte a comemorarii a 100 de ani de la deschiderea portului Yokohama, farul a devenit imediat un reper, desi multa lume nu a realizat ca este in sine un far datorita designului sau neconventional de turn cu zabrele.

3. Farul din Madang, Papua Noua Guinee

Acest far inca activ, cunoscut si ca monument al granicerilor de coasta, a fost construit in 1959 in memoria granicerilor din cel de al doilea razboi mondial. Aparent intentionand sa reprezinte o torta uriasa, turnul cu patru „inotatoare” la baza arata mai mult a racheta. Cat despre lumina in sine, „flacara” inchisa in lampa poate produce o impresionanta lumina, echivalenta a 1.000.000 lumanari.

2. Torre De Hercules, Spania

Torre De Hercules (Turnul lui Hercule) este singurul far roman aflat inca in uz ce detine dealtfel si titlul de „cel mai batran far activ din lume”. A fost construit de romani in secolul XI si renovat in 1791 de o echipa condusa de inginerul Eustaquio Giannini. Farul de 185 de picioare se tine bine inca si arata la fel de robust ca intotdeauna.

1. Farul Enoshima, Japonia

In 2003 farul Enoshima din Japonia a fost renovat, rezultatul uluitor fiid cel pe care-l vedeti si singuri. Spirala scarilor ce duc in varf este inconjurata doar de rama de otel, ce este aprinsa in diferite culori ce se schimba in timpul noptii, facandu-l greu de ignorat. Este situat pe insula Enoshima, o micuta bucata de pamant de-a lungul coastei Japoniei.

3 comentarii pe “Cele mai frumoase faruri din lume

Comentati?