Colectie de picturi unicat

29

Nu stiu daca este cea mai buna si frumoasa punere in scena a acestui nou tip de pictura, dar cu siguranta este cea care inseala cel mai usor ochiul si aici este vorba despre mana artistului,desigur.

Body paintingul este o forma de arta ce se intinde pe mii de ani in urma, desi pentru un artist american anume este la fel de relevanta astazi cum a fost dintotdeauna. Craig Tracy picteaza imagini ce-ti taie respiratia pe trupurile modelelor sale inainte de a le fotografia in posturi unice. Colectia de opere de arta poate fi catalogata drept cea mai buna colectie de picturi pe corp din lume.

body painting2

„Este o forma de arta emergenta ce continua sa creasca, desi este a doua cea mai veche arta vizuala din lume, dupa cea a desenului in noroi,” spune artistul in varsta de 42 de ani. „Imi place sa impartasesc lumii o arta atat de interesanta”.

body painting3

Lucrarile sunt atat de pline de viata! Veti fi iertat pentru ca privirea v-a fost subjugata de ochii unui leopard ce pare atat de real. De fapt „Butterfly” a fost pictat pe corpul unei femei si pe podeaua pe care sta.

body painting4

Un ghepard in plina alergare, o floarea soarelui orbitoare si chiar niste fulgere ce lumineaza peste un ocean involburat sunt doar cateva dintre piesele de rezistenta ce-ti taie respiratia create de catre artistul din New Orleans. Tracy isi trage inspiratia din corpurile voluntarilor sai, adesea decizand ce va picta numai dupa ce ii vede. Folosind culori atragatoare el petrece pana la 9 ore amestecand cu migala vopsele pe baza de apa ce le aplica pe corpurile voluntarilor inainte de a le imortaliza pe pelicula.

body painting5

Fostul illustrator a inceput body paintingul in 2002 si si-a deschis galleria din New Orleans 5 luni dupa Uraganul Katrina in 2005. New Orleans, orasul de bastina al lui Craig Tracy este un „focar” de creativitate artistica, gazduind cea mai mare bienala de arta contemporana organizata vreodata in U.S., Prospect 1.

body painting6

Alive Gallery, deschisa in Februarie 2006 a fost rebotezata Craig Tracy Gallery. Se crede ca este prima galerie din lume dedicata body paintingului. Unele din picturile sale sunt doar pe support uman, in timp ce altele sunt „asortate” cu fundalurile pentru a da profunzime finalului. Unele dintre creatiile sale sunt atat de complexe incat este complicat de delimitat unde incep corpurile si unde se sfarseste fundalul.

body painting7

In ‘Butterfly’ – o captivanta pictura a unui leopard cu nasul sau sub forma de fluture – Crai Tracy a pictat ochii creaturii sale pe podea. Chipul animalului este format din spatele unei femei voluntar, ce este cu fata la podea. Este atat de bine executata incat cu greu distingi care e pictura pe podea si unde este corpul bine proportionat al femeii.

body painting

Modelele sunt nerabdatoare sa fie parte a muncii sale incredibile si pentru asta calatoresc din Marea Britanie, Germania si traverseaza America pentru a fi transformate de pensulele lui. Tracy decide (in cele mai multe cazuri) ce va picta dupa ce isi vede modelele si le analizeaza corpurile, formele lor fiind cele ce-I inspira ideile. Poate petrece si doua zile de planificare inainte de a aplica prima pensula. Luna trecuta Craig Tracy a mers in China unde a pictat femei pentru a celebra primul eveniment organizat dedicat body painting-ului din aceasta tara.

body painting8

„Nu facem altceva decat sa vorbim, sa mancam, sa ascultam muzica si sa cream lucruri minunate” spune el. In ultimii 20 de ani Craig Tracy a pictat pe aproape orice suprafata imaginabila. Spune ca nimic nu este mai provocator, divers si aducator de atatea satisfactii precum corpul uman.

body painting9

body painting 11

body painting 12

body painting 13

body painting 14

body painting 15

body painting 16

body painting 17

body painting 18

body painting 19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

31

32

4 comentarii pe “Colectie de picturi unicat

Comentati?