Hayaku

Hayaku inseamna „grabeste-te” in japoneza dar presupun ca, odata ce ati aruncat o privire asupra acestui film uimitor despre Japonia, veti dori sa mergeti sa va faceti o ceasca de ceai si dati play din nou si din nou. Este creat de regizorul Brad Kremer si este, in esenta, un omagiu adus Japoniei.

A fost filmat in mai multe locatii din Tara Soarelui Rasare in vara anului 2009, in orasele pline de viata si aglomerate dar si la tara: peisaje maiestuoase, minunatul rasarit al soarelui sau la apusul lui. Uitati-va si voi si spuneti singuri daca filmul nu a reusit cu adevarat sa surprinda tara in dualitatea ei: liniste maiestuoasa si impuls inexorabil.

Daca sunteti japonez, sau stiti tara, veti recunoaste Tokyo, Matsuyama, Imabari, Nagano, Gifu si Ishizushisan printre multe alte locuri. In esenta filmul este o declaratie de dragoste adresata Japoniei.

Aceste sapte minute de film captureaza esenta numeroaselor chipuri ale Japoniei. Filmul este inceputul unui proiect mai mare planificat de Kremer, care isi regizeaza, filmeaza si editeaza filmele. Este imaginea a ceea ce urmeaza sa vina, asa cum a fost. Tot ce pot sa spun este … Wow!

2 comentarii pe “Hayaku

Comentati?