Adevarul despre Rosia Montana

Un spot de un dramatism greu de digerat, cu o realizare artistica impecabila. O reclama pentru salvarea Rosiei Montane. Adevarul despre loc si nu despre bogatia lui. Un produs din categoria nonprofit & activism semnat de Papaya Advertising.

Maia Morgenstern este uluitoare, ca de obicei.
„Un om valorează mai mult decât aurul pe care îl poartă. La fel și o țară”.

2 comentarii pe “Adevarul despre Rosia Montana

 1. este un clip foarte bine realizat, dar nu pot sa ma abtin sa nu sesizez ca respectivul crater este de la Rosia Poieni, si nu de la Rosia Montana. Si ca aurul pe care si-l smulge doamna actrita are mari sanse sa provina fix de la Rosia, in perioade cand oamenii aveau unde si ce munci.

  1. 1. Este un clip prost realizat, comercial si care nu ne reprezinta. Intr-o zona ca Roasia Montana plina de cultura si traditie se putea face ceva mult mai frumos decat stilul acesta ieftin ”american”.

   Muzica clipului e prost aleasa, mai firesc, mai natural era sa auzim o doina, ceva romanesc, pentru ca e vorba de noi.

   Probabil ca acest clip se adreseaza altor categori de oameni, sau noii generati care pe zi ce trece se indeparteaza tot mai mult de valorile romanesti, de traditii etc. Problema e ca in loc sa trezim aceste fiinte din ”americanismul” lor si sa-i aducem cu picioarele pe pamant, noi le turnam apa la moara.

   Maia Morgenstern, mare populista …

   In schimb ce pot sa remarc la acest clip este motoul, foarte bine ales: “Un om valorează mai mult decât aurul pe care îl poartă. La fel și o țară”.

   2. Craterul prezentat in filmulet este din Rosia Poieni care se afla la aprox. 10 km distanta fata de Rosia Montana, este prezentat in clip ca o distrugere a naturii (ambele distrugeri au loc in Muntii Apuseni), oricum acel crater de la Rosia Poieni e o nimica toata fata de cel care se va crea pentru exploatarea miniera din Rosia Montana.

   3. Oamenii din Rosia Montana se descurca, au animale, au pamanturi pe care le exploateaza, sunt gospodari. Nu depind de locurile de munca promise de RMGC …
   Unul dintre principali producatori de lactate din Romania este compania Albalact, …

   4. Pentru ce distrugem noi natura si cu ce pret? merita sa sacrificam natura si sa creem un viitor incert urmasilor nostri? si toate acestea pentru ce, sa se construiasca monstruozitati ca Mardan Palace?

   5. Noi oamenii, omenirea, civilizatia, etc. atunci vom fi cu un pas mai evouluati cand nu vom mai vedea oameni care poarta bratari, inele, lanturi etc. din aur s-au alte obiecte din podoabe ”pretioase”, pana atunci oricat de evoluati am fi din pcdv tehnologic,
   ramanem dor la stadiul de ”omul imbecil vierme de pamant”.

Comentati?