Prezentul din trecut

Pana pe 09 Octombrie 2011 Grand Trianon de la Versailles este gazda unei interesante expozitii. „Le XVIIIe au goût du jour” juxtapune interioare din secolul 18 si accesorii cu moda moderna care reflecta acelasi etos. De la Christian Dior la Vivienne Westwood, numele mari ale creatiei vestimentare sunt reprezentate de 50 de rochii. Acestea sunt aduse de la Galliera, Musée de la Mode de Ville de Paris, in prezent inchis pentru renovari ample.

Daca nu puteti ajunge acolo, exista clipuri video si expuneri de diapozitive de accesorii ale secolului 18, a rochiilor moderne pe podiumuri si-apoi sunt rochiile din interiorul palatului. Daca va simtiti inspirati dupa vizionarea acestora, un concurs de stil invita toti participantii sa publice fotografii cu ei insisi in haine sau accesorii inspirate din secolul 18.

Nu ratati un experiment cel putin interesant despre influenta Secolului Luminii in moda contemporana. Vivienne Westwood, Karl Lagerfeld pentru Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Christian Lacroix, Olivier Theyskens pentru Rochas, Martin Margiela, Azzedine Alaïa, Alexander McQueen pentru Givenchy, Yohji Yamamoto, Thierry Mugler … sunt cateva nume ce poate va vor convinge ca aveti ce vedea.

Comentati?