Alcoolul nu-i prieten cu volanul. Deloc!

”Mama, am iesit cu prietenii mei si am mers la o petrecere. Si mi-am amintit cuvintele tale: Sa nu beau. M-ai rugat chiar, fiindca trebuia sa conduc. Asa ca am baut doar racoritoare. Am fost mandra de mine, fiindca ti-am ascultat sfatul. In comparatie cu ceilalti prieteni am facut alegerea cea buna.

Sfatul tau a fost corect. Cand s-a terminat petrecerea, toti si-au luat masina fara insa sa fie in masura sa conduca in siguranta … Eu insa eram sigura ca sunt constienta. Nu puteam mama sa-mi inchipui ce urma sa ma astepte.

Acum sunt culcata pe asfalt si aud politistul ce spune … Sangele meu e peste tot pe asfalt si eu incerc din toate puterile sa nu plang! Aud doctorii spunand ca nu voi reusi sa supravietuiesc … Sunt sigura ca celalalt copil care conducea nu si-a dat seama cat de tare gonea … In concluzie, el a hotarat sa bea si eu trebuie acum sa mor…

De ce fac asta, mama, daca stiu ca vor distruge vieti …?! Durerea pe care o simt este ca si cand m-ar intepa mii de cutite. Spune-i sorei mele sa nu se teama si lui tata sa fie puternic.

Cineva trebuia sa spuna aceslui copil ca nu trebuia sa bea daca urma sa conduca. Poate daca ai lui ii spuneau, asa cum ai facut si tu, acum ar fi fost in viata … Respiratia mea se face din ce in ce mai slaba … si incepe sa-mi fie frica, mamaaaa!!!

Acestea sunt ultimele mele clipe si sunt atat de disperata! As vrea atat de mult sa te imbratisez si sa iti spun ca te iubesc … Te iubesc mult, mama … Adio….”

Aceste cuvinte au fost scrise de o reportera prezenta la accident. Fetita, in timp ce isi dadea sufletul, murmura aceste cuvinte … Reportera scria socata … A hotarat sa inceapa o campanie impotriva conducerii sub influenta alcoolului.”

Iar eu am hotarat sa transmit la randu-mi acest mesaj pentru a nu pierde ocazia, chiar daca nu beau de fel, de a-i face pe altii sa inteleaga ca viata lor, a copiilor lor si a celor cu care li se intersecteaza drumurile e in pericol! Drept super bonus, campania Scuderiei Fiat impotriva consumului de alcool combinat cu sofatul: „Drinking and Driving can trick you”.

Un comentariu pe “Alcoolul nu-i prieten cu volanul. Deloc!

  1. Exact, chiar vor sa credem ca in timp ce „fetita” isi dadea sufletul pe asfalt, in loc sa fie resuscitata si salvarea sa-si faca treaba, era o reporterita care ii lua interviu, sau ma rog, scria ce murmura ea, un cacat mai mare ca asta n-am citit, si la campaniile astea se exagereaza in halul asta…

Comentati?