Fata ce-si face zilnic baia in lac

Intai a fost „Forever Marilyn” iar acum este „Uriasa Sirena” ce „locuieste” in lacul Alster din Hamburg, Germania. Nu stiu de ce este botezata sirena cata vreme ii ies din apa genunchii. Si de ce nu-i curge rimelul? Waterproof, waterproof … dar totusi, cum sa porti machiaj sub apa?

Este clasificata drept arta si apartine creatorului Oliver Voss care conduce Miami Ads School. Are 4 metri inaltime, 30 lungime si pluteste. Puteti vasli chiar pana langa ea sa-i verificati machiajul, fapt ce mi se pare foarte interesant.

Atat Marilyn cat si „sirena” au figuri de papusi. Doar marimea e cea care frapeaza. E ca si cand Barbie-urile din anii ’50 au crescut brusc si s-au transformat in niste Gulliver-i feminini.

Barcagii germani au avut o surpriza uriasa la inceputul aceastei saptamani, oadata cu debutul „Die Badende” sau „Fetei ce face baie in rau”, o gigantica sculptura de polistiren si otel, care prezinta un cap de femeie si genunchii ei, ca si cand ar sta intr-o cada de baie. Isi va face baia zilnica – cu tot cu spectatori – in urmatoarele zile, pana pe 12 august.

Un barbat intr-o barca cu vasle pluteste in preajma „sirenei” de pe lacul Alster din Hamburg, seara tarziu pe 3 august 2011. Fotografiile sculpturii numite „Riesen-Nixe” (marea sirena) sau „Badenixe” (frumusete la scaldat) apartin REUTERS / Morris Mac Matzen.

Comentati?