In apele reci din Alaska

Sunt un puiut de vidra iubit: asa ar trebui sa se numeasca fotografiile de mai jos. Pitorestile imagini ale puiului de vidra luand un pui de somn pe pieptul mamei sale in timp ce ea inoata traversand golful sunt in fapt definitia increderii totale, neconditionate.

Puiul are atat de mare incredere in mama sa si in abilitatatile ei de a-l tine pe el in siguranta incat poate dormi linistit pe stomacul ei in timpul traversarii unui golf in Alaska. Puiul isi pastreaza blanita uscata in timp ce este supravegheat de privirea protectoare a mamei sale ce traverseaza golful inotand pe spate.

Fotografiile apartin fotografului Steven Kazlowski, 40 de ani, ce a surprins perechea purtata de curent de-a lungul Golfului Saw Mill, in Prince William Sound, in largul coastei de sud a Alaska. Cu circa 5 km de linie de coasta zona este camin pentru vreo 70.000 de vidre.

Steven, originar din Seattle, SUA, spune ca a avut de asteptat vreo opt ore pana sa poata lua cadrul acesta perfect: „Am supravegheat zona vreme de cateva zile, apoi am reusit in sfarsit sa gasesc o stanca ce am crezut ca va fi un loc excelent de unde sa le urmaresc. M-am ascuns acolo vreme de 8 ore si la un moment dat am vazut-o pe mamica cu puiul ei purtati de curenti. A fost extraordinar ca dupa o lunga asteptare am fost recompensat cu aceste imagini. Puiul dormea la soare iar mama plutea pe spate”.

Vidrele isi petrec cea mai mare parte a timpului inotand pe spate si deplasandu-se cu ajutorul cozii si a labelor posterioare. Ele plutesc pe spate in timp ce dorm, se odihnesc sau mananca, si se folosesc de alge sau de mici iceberguri pentru a le ajuta in deriva lor. In timp ce plutesc pe spate, isi folosesc pieptul ca o zona plata unde „intind masa”. Blana lor este extrem de densa, cu circa 650.000 fire de par pe cmp.

Comentati?