Frenezia vanatorii

white bengal tiger 1

Uimitoare fotografii ale unui rar tigru alb bengalez aflat in frenezia prinderii mancarii

Cand e vremea mesei, la zoo, chiar daca toti si toate sunt ingraditi, tot despre o jungla este vorba. Desi hrana este din belsug, intotdeauna o lupta apriga se duce pentru ca fiecare sa-si insface partea.

Cu coltii lui infricosatori la vedere, un urias tigru bengalez alb se repede in apa sa apuce orice ii apare in cale. Fotografa Birte Person a surprins aceste spectaculoase momente in timp ce tigrul si alti cinci confrati, incercau sa faca, in captivitate la Gradina Zoologica din Singapore, cel mai apropiat lucru de ceea ce in libertate se numeste vanatoare.

Tigrii albi sunt pe cale de disparitie si cele mai multe dintre exemplarele ce au supravietuit se afla in captivitate. In secolul trecut doar 12 au fost reperati in salbaticie. Ei nu sunt albinosi, dar nici o subspecie separata. Sunt mai degraba un „sughit” genetic, ce se intampla absolut natural o data la fiecare 10.000 de nasteri de tigri bengalezi. Rezultatul este un tigru cu blana alba, dungi negre, ochi albastri si nasul roz.

white bengal tiger 3

Va invit la zoo pentru pauza de „ceai” a tigrilor: „Sase exemplare magnifice stau in expectativa pe pietre si asteapta ca prima bucatica sa fie aruncata. Apoi o fandare lunga facuta aproape in acelasi timp ii aduce pe toti sase in apa. Totul se desfasoara intr-un ritm frenetic pana cand fiecare a apucat ceva de mancare.

white bengal tiger 0

Singapore are una din cele mai mari colectii de tigri albi din lume si conduce un extrem de eficient program de reproducere si conservare. Pentru ca se intampla atat de repede este foarte dificil sa faci fotografii atat de bune ca acestea.

white bengal tiger 2

Tigrii bengalezi sunt pe deplin dezvoltati intre doi si trei ani, iar in salbaticie traiesc pana la 15 ani. Masculii cantaresc circa 200-230 de kg si au pana la 3 metri lungime. Femelele sunt mai … usurele, cantarind doar 130-170 de kg si au pana la 2,5 metri.

white bengal tiger 4

Comentati?