Cuburile luminoase

Becurile captive in cuburi de acril solid sunt creatia lui Alvaro Catalan De Ocon. Se reincarca cu energie acumuland lumina naturala din timpul zilei. Dau o lumina feerica noaptea si contin in interiorul lor becuri adevarate; dimensiunile sunt 85X85X105mm

Glow-in-the-dark* contin in interior un bec clasic (exact ca cele pe care cei mai multi le mai aveti inca acasa, daca nu le-ati schimbat cu becurile reci). Daca sunteti iubitori ai planetei si ati trecut la becurile economice, atunci va veti bucura sa stiti ca aceste cuburi luminoase ce sunt facute dintr-o rasina acrilica tin prizoniere in interiorul fiecaruia cate un bec clasic cu bulb transparent si filament. Efectul optic misterios si absolut incantator este cauzat de difractia luminii in spatiul infim dintre sticla becului si rasina, spatiu format cand rasina s-a contractat in timpul procesului de imbratisare a becului. Suprafetele slefuite dau o calitate de bijuterie obiectului. Intr-o camera intunecata ori noaptea cuburile luminoase prin viata cu o stralucire domoala si subtila emanata de pigmentul din interiorul globului de sticla.

*Termenul tehnic pentru stralucire-in-intuneric este „fotoluminescenta” acesta fiind un proces in care energia absorbita de o substanta este eliberata relativ incet sub forma de lumina.

Comentati?