Eggcubismul – arta de a picta cartoanele de oua

Folosind forma unica si textura cartonului de oua in beneficiul sau, artistul olandez Enno de Kroon creeaza imagini fragmentate si cu multiple fatete. El numeste aceasta forma noua de arta „eggcubism”.

Enno de Kroon spune ca a experimentat intotdeauna distorsiunile perspectivei si s-a gandit sa foloseasca drept suport al picturilor sale cartoanele de oua o lunga perioada de timp, dar a fost necesar acest lucru pentru a-si lua curajul sa lucreze cu un astfel de neobisnuit material.

Si cum cartonul pentru oua ofera o astfel de perspectiva diferita, in functie de unghiul din care privesti, Enno de Kroon a fost fortat sa foloseasca pictura intr-un mod cu totul nou.

Inspirat de celebrii maestri ai cubismului – Picasso si Braque – care au aratat lumii modul in care privesti un obiect, o persoana sau un peisaj, si au facut-o din unghiuri diferite, Enno de Kroon a facut in asa fel incat ca a te uita la lucrarile sale sa fie o experienta interactiva, in care tu – privitor – sa descoperi singur unghiul perfect de vizualizare.

Dar, spre deosebire de cubismul traditionale, unde exista un singur unghi corect din care sa privesti o opera de arta, eggcubismul prezinta optiuni diverse de vizualizare, care transforma o frumoasa femeie zâmbitoare intr-un ciudat monstru cu cinci ochi.

Mai multe dintre capodoperele lui Enno de Kroon si uimitorul lui eggcubism gasiti pe contul sau de pe Flickr.

Comentati?