Accident la corida

Unul dintre faimosii matadori spanioli, Julio Aparicio din Sevilla, in varsta de 41 de ani, supravietuieste dupa ce unul din coarnele taurului i-a intrat prin gat si gura. Accidentul s-a intamplat in lupta cu tauri de la Madrid de la sfarsitul lunii mai 2010.

Matadorul si-a pierdut echilibrul, a cazut la pamant si intr-o clipa, bruta animalul de 530 de kg i-a strapuns gatul lui Aparicio si l-a scos prin gura lui. In momentul in care fiara taurul a tras cornul, Aparicio a reusit sa fuga in partea laterala a inelului de siguranta din jurul arenei.

Echipa medicala de la Spitalul din Madrid a reusit cu succes sa-l salveze dupa o operatie de 6 ore pentru a-i recupera maxilarul si limba. Filmul arata momentul infricosator cand taurul il ataca pe Julio Aparicio.

Dar eu am pregatit sa va arat o serie foarte interesanta de fotografii dedicate coridei spaniole traditionale. Mai precis – portrete de matadori. Toate fotografiile au fost facute de fotograful american Jeff Martin in Madrid, Spania. Aceste imagini ii arata pe eroii luptelor cu tauri in ipostaze neobisnuite. De exemplu, procesul imbracarii costumului de matador profesionist. Sunt sigura ca va veti bucura de aceste imagini excelente. Mai multe aici.

2 comentarii pe “Accident la corida

  1. Catalin Simion

    - Edit

    Reply

    „bruta de 530 de kg a bagat cornul prin gatul lui Aparicio si l-a scos prin gura lui. Fiara a tras rapid cornul”. Interesant… bruta, fiara… Singura bruta sau fiara din arena aia e cretinul care tocmai a primit ce merita.Iti sugerez sa te informezi mai bine despre soarta bietelor animale inainte sa le judeci ca „brute” si „fiare”

Comentati?