De dragul artei, tremurand de frig

Peste 5.200 de persoane s-au adunat la faimoasa Sydney Opera House pentru a aparea nud intr-un set de fotografii realizate de Spencer Tunick.

Voluntarii s-au adunat pe treptele inghetate ale Sydney Opera House pentru „Mardi Gras: The Base,” o coregrafie artistica a binecunoscutului artist Spencer Tunick. Subiectii au fost instruiti sa execute un numar de pozitii, de la a sta in picioare, culcat pe jos si chiar imbratisati cheek-to-cheek, pentru peste o ora.

Artistul are o intreaga istorie de „coregrafii” similare in Brazilia, Franta, Anglia, Austria si chiar Statele Unite unde a fost arestat de 7 ori pentru munca sa, iar ultimul sau proiect este primul ce are loc in Australia. Creatia este onorarea unei cereri a Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras, si simbolizeaza similaritatea oamenilor indiferent de orientarea lor sexuala.

In jur de 2.000 de participanti au fost asteptati sa participe la show pe treptele Sydney Opera House, insa asteptarile organizatorilor au fost depasite cand peste 5.000 de fani ai artei au aparut la locul de intalnire.

Arta lui Spencer Tunick se situeaza pe linia aproape difuza dintre privat si public, expunand mase de oameni goi in locuri publice populare. (Fotografii Brendon Thorne/Getty Images AsiaPac)

Comentati?