Eleganta poarta un nume: Alfa

In ultima saptamana a lunii Aprilie, intre 24-26 , a avut loc Concursul de Eleganta organizat la Villa D’Este pe malul Lacului Como, Italia. Una dintre participante a fost si bijuteria extrem de rara a designerului Ralph Laurent, un Bugatti Type 57 SC Atlantic. Valorand cateva milioane de dolari, ultra-luxosul coupe (unul din cele doar trei exemplare construite vreodata) facandu-si in premiera aparitia in public in ultimii 18 ani.

Cred ca este visul oricarui colectionar, sau pur si simplu iubitor de masini de a se afla acolo, in preajma celor mai rare si mai frumoase masini.

Castigatorul concursului, patronat de catre BMW, a fost concurentul (colectionar) american Jon Shirley care a obtinut atat marele premiu, cat si Trofeo BMW Group – Best in Show by the Jury, Trofeo BMW Italia si Clasa B – Prewar Closed Car de la categoria masini istorice cu a sa Alfa Romeo 8C 2900B din 1938, de o frumusete ce-ti taie respiratia, construita de Berlinetta Touring.

La categoria Masini Concept & Prototipuri Aston Martin a luat Premiul pentru Design cu un Lagonda One-77 Coupe.

Insa de departe, marele castigatoare au fost pe de o parte marca Alfa Romeo, iar pe de alta parte masinile italiene. Doar Rolls-Royce, Mercedes si Aston Martin au reusit sa ia cate un premiu sau o mentiune, in rest, din 8 clase ale categoriei masinilor istorice, [fiecare clasa primind un premiu si o mentiune de onoare (adica 16 distinctii)], 10 au apartinut marcilor italiene.

Ma intreb (desi stiu ca este absolut retoric), oare de ce se mai organizeaza acest concurs, cand este bine stiut si evident ca doar masinile italiene pot pretinde vreun titlu de frumusete?!

Concursul de Eleganta Villa d’Este Aprilie 24-26, 2009

Categoria Masini Istorice
Coppa d’Oro Villa d’Este
Sasiu: Alfa Romeo, 8C 2900B, 1938
Constructor: Berlinetta Touring
Proprietar: Jon Shirley (USA)

Trofeul BMW Group – Best in Show by the Jury
Sasiu: Alfa Romeo, 8C 2900B, 1938
Constructor: Berlinetta Touring
Proprietar: Jon Shirley (USA)

Trofeul BMW Italia
Sasiu: Alfa Romeo, 8C 2900B, 1938
Constructor: Berlinetta Touring
Proprietar: Jon Shirley (USA)

Masini Concept & Prototipuri
Concorso d’Eleganza Villa d’Este Design Award & BMW Group Design Award
Sasiu: Aston Martin Lagonda, One – 77, Coupé
Proprietar: Ulrich Bez (UK)

Comentati?