„Cea mai buna slujba din lume”: primii 50 de candidati

7 Canadieni, 6 americani si tot atatia australieni, 4 britanici …. Acestea sunt nationalitatile castigatoare la numarul de candidati selectati in primii 50. 50 alesi din 34.684 de concurenti ce si-au trimis videoclipurile din 200 de tari. Fiecare dintre ei spera sa fie chemat in luna Mai in grupul celor 11, din care doar unul va primi cea mai buna slujba din lume, cea de „purtator de grija” al unul sir de mici insule mangaiate de soare de-a lungul faimoasei Bariere de Corali a Australiei.

Sunt 22 de tari reprezentate (din pacate nu si Romania, deci nu si Simina). Acestea sunt: Franta, Irlanda, Malaezia, Grecia, Japonia, Taiwan, Suedia, India, Kenia, Guam, Coreea, Indonezia, Singapore, Federatia Rusa, China, Germania, Noua Zeelanda, Olanda, Australia, SUA, Canada si Marea Britanie.

Haideti sa ne ocupam astazi de britanici: Douglas Stidolph, student din Guildford, Surrey; 20 de ani, spune in filmuletul sau ca este „gata pentru ceva diferit”. A mai vizitat Australia, si s-a indragostit de ea.

Ben Southall, Director de Evenimente pentru Petersfield, Hampshire; si el are 20 si ceva de ani, a vizitat numeroase tari si este pasionat de apa in care se simte ca un peste.

Holly Smale, scriitoare din Welwyn Garden, Hertfordshire; si are cam tot peste 20 de ani dar nu mai mult de 25, si spune ca vrea sa arate soarele australian intregii lumi.

Sarah-Louise Lane, tot scriitoare din Londra. Domnisoara Lane a calatorit in jurul lumii de doua orisi este scafandru calificat.

Cei 50 de candidati au ocupatii diverse, incluzand un instructor de dans, un tip ce se ocupa cu strangerea de fonduri pentru fundatii de caritate, un psihoterapeut, un bucatar, un DJ, un cercetator si chiar un actor. Din ei, 11 vor fi chemati la un interviu in luna Mai, insa din acestia zece vor fi selectati de catre cei ce formeaza juriul acestui demers iar al 11-lea va fi ales dupa numarul de voturi online date de public. Toti 11 vor zbura spre Hamilton Island iar castigatorul va incepe munca de vis pe 1 Iulie. Daca putem sa numim munca a locui gratis intr-o vila de 2 milioane £, in unul din punctele de atractie principale ale globului (vorbim despre Marea Bariera de Corali desigur), si a castiga lenevind urmatoarele 6 luni £75,000 avand ca loc de munca Hamilton Island „bijuteria coroanei” Insulelor Whitsunday.

Tot in job description scrie ca va calatori pe toate cele peste 100 de insule, va incerca sa-i faca pe turisti fericiti tinandu-le companie la golf, tenis, scufundari, plimbari si la plaja. El sau ea vor tine si un blog saptamanal, povestind lumii despre evenimentele importante ce au avut loc si – autoritatile din turism spera – ademenind astfel si mai multi turisti in zona.

Comentati?