De la National Geografic, cu dragoste!

Poate nu ati stiut pana acum, dar National Geografic se ocupa si de muzica. Nat Geo Music a cutreierat globul in cautarea celor mai frumoase melodii de dragoste. De la favelele din Rio de Janeiro la dealurile rulate din Senegal, cautarea nu a fost deloc usoara, dar sunt fericiti sa va ofere un playlist magic de Valentine’s Day! Asadar auditie placuta!

1. Flight Of The Conchords: „Ladies Of The World”

Acest video al celor de la Flight of the Conchords s-ar putea sa va faca sa radeti, dar nu va puteti „pune” cu replici de genul: „Daca fiecare soldat din lume, ar lasa din mana arma si ar lua o femeie, ce lume pasnica ar fi pamantul.”


2. Bob Marley Ft. Lauryn Hill: „Turn Your Lights Down Low”

Nimeni n-a stiut mai bine ca Bob Marley sa creeze starea pentru iubire. In acest „duet” postum primeste ajutorul de la Lauryn Hill.

3. Gotan Project: „Diferente”

Melancolia si intriga tangoului sugereaza mai mult romantism decat dragoste. Acest video erotic al celor de la Gotan Project demonstreaza frumusetea seducatoare a dansului ce nu poate fi separat de muzica.

4. Tribalistas: „Ja Sei Namorar”

Supergrupul brazilian Tribalistas a inregistrat un hit international cu melodia al carei titlu inseamna „Stiu cum sa ma port la o intalnire.”

5. Ibrahim Ferrer & Omara Portuondo: „Quizas, Quizas, Quizas”

Faimosi de la colaborarea lor pentru Buena Vista Social Club, Ibrahim Ferrer si Omara Portuondo formeaza un duet pentru acest bolero latin clasic inregistrat in trecut si de Nat King Cole.

6. Ismael Lo: „L’Amour A Tous Les Droits”

Cantaretul senegalez Ismael Lo schimba in aceasta melodie un proverb frantuzesc, din „Dragostea are toate drepturile dar nici o obligatie,” in „Dragostea are toate drepturile iar noi toate obligatiile.”

7. Caetano Veloso: „Mimar Voce”

Caetano Veloso canta o melodie de dragoste braziliana care dupa cum se aude si dupa reactia audientei in acest video live, se bucura de o uriasa popularitate in Brazilia.

8. Sean Kingston: „Beautiful Girls”

Cantaretul americano-jamaican Sean Kingston a inregistrat un hit in 2007 cu al sau razboi al sexelor pe ritm de r&b.

9. Bob Marley: „Stir It Up”

Legenda reggae jamaicana Bob Marley, impreuna cu Peter Tosh si Bunny Wailer erau la apogeul creativ al parteneriatului lor cand au inregistrat acest clasic sexy-slow in 1972.

10. Omara Portuondo: „Flor De Amor”

In aceasta melodie Omara Portuondo canta despre puterea unei simple flori de a castiga dragostea. V-ati amintit sa duceti si flori pentru Valentine’s Day domnilor?!

http://www.youtube.com/watch?v=_jidRKseKi4

11: Marisa Monte: „Beija Eu”
Aceasta melodie a cantaretei braziliene Marisa Monte este perfecta pentru Valentine’s Day cu al ei titlu care se traduce „saruta-ma”.

12. Federico Aubele: „Ante Tus Ojos”

Amestec de tango cu muzica electronica semnat Federico Aubele, muzician argentinian, prin care isi intreaba iubita ce vede in ochii lui.

13. Juan Luis Guerra: „La Llave De Mi Corazon”

Juan Luis Guerra canta despre cei ce-si cauta ajutorul pentru dificultatile din dragoste intr-un show radio.

14. Trio Mocoto: „Voltei Amor”

Grupul samba-rock Trio Mocoto spune povestea unei vedete de fotbal brazilian ce-si paraseste dragostea pentru faima si bani in Italia, dar care regreta curand ce a lasat in urma.

15. Ismael Lo: „La Femme Sans Haine”

16. Aventura: „Un Beso”

Aventura este unul dintre cele mai de succes tinere grupuri din Rep.Dominicana din ultimul deceniu. In aceasta balada din 2005 canta despre cum te poti indragosti doar de la un sarut.

Comentati?