Status Update – o poveste FB

statusupdateIntr-o lume in care ratatii pretind pe Facebook ca viata este lor numai lapte si miere, „Status update” al lui Allan Kasvotski devine oglinda fidela a realitatii.

Popularitatea tot mai crescuta a retelelor sociale precum Facebook si Twitter a devenit un subiect important pentru filme, atat de lung cat si de scurt metraj. Fie ca e povestea modului in care a inceput Facebook in „Social Network” al lui David Fincher, ori povestea romantata moralizatoare din Catfish semnata de Henry Joost si Ariel Schulman sau ca urmarim scurta fictiune „Noah” – povestea unei false relatii pe Facebook, creata de Walter Woodman si Patrick Cederberg, social media se transforma rapid in muza favorita a industriei de film.

Cel de astazi abordeaza obsesia noastra cu status update-ul in viziunea producatorului australian Daniel Reisinger; el ne aduce o proaspata abordare narativa pentru „dorintele devin realitate” printr-o comedie: Status Update – A Facebook Fairytale, povestea fantastica ce graviteaza in jurul unui angajat indragostit care descopera brusc ca orice scrie in statusul lui de pe Facebook devine adevarat.

Scris de Dantie van der Merwe si David Fraser, conceptul pentru Status Update a fost inspirat de o „intrecere” intre regizor si prietenii sai pentru a vedea cine poate modifica statusul de pe Facebook cu cele mai scandaloase mesaje.

Comentati?