Lumina de la bicicleta …

Cand spui candelabru, asociezi cuvantul cu luxul si eleganta rafinata. Emana o prospetime curata pe care nu o poti alatura resturilor ori gunoaielor.

Candelabrele Carolinei Fontoura Alzaga combina totusi cu succes cele doua lumi, total opuse, intr-o uluitoare serie de corpuri de iluminat realizate din componente de biciclete, recuperate de la cimitirul mijloacelor de transport.

Alzaga a asamblat uimitoare lampi si candelabre in configurari unice cu niveluri diferite date de folosirea jantelor si a lanturilor. Fiecare piesa are o robustete medievala capabila sa adauge personalitate fiecarei camere. Dincolo de estetic, artista a vrut sa creeze aceste piese de iluminat din materiale recuperate intr-un efort de responsabilitate ecologica pentru mediul inconjurator care este continuu bombardat de mormane de resturi aruncate. Lumina de la bicicleta …

Daca sunteti interesati de procurarea unui astfel de candelabru, multe din ele sunt disponibile spre cumparare pe Etsy shop. Deasemenea, va invit sa urmariti si filmul scurt (de mai jos) intitulat Handmade Portraits: Chain Reaction, pentru a afla amanunte despre intregul proces si despre intententiile artistei. Niciodata lumina de la bicicleta n-a fost mai frumoasa.

Comentati?