Babaluna – Vintage si nou, un mix spectaculos

Cine ar fi crezut ca simboluri ale copilariei mele, de genul sticla cu sigla rotunda Pepsi sau bluza mamei cu umeri lati si pernite pe care o imprumutam la “ceaiuri”, ar putea sta pe raft in acelasi magazin impreuna cu Gucci sau Marc Jacobs?

Babaluna, un magazin inaugurat aseara, ti-ar putea rezolva dilema listei cumparaturilor de Craciun. Este un loc de basm care te inspira sa gasesti fiecarui obiect cel mai merituos proprietar. De ce? Fiindca departe de a fi doar un magazin unde are loc un “act comercial” iti aduce aminte ca a te imbraca ar trebui sa reprezinte manifestarea personalitatii fiecarui individ.

Designerul roman Irina Marinescu a fost gazda deschiderii acestui spatiu, in care haine vintage vechi sau virgine, atent selectate, sunt prezente linga propriile creatii si cele ale Anei Alexe. Rezultatul este neobisnuit si charmant.

Farmecul unor accesorii, purtate, semnate Charles Jourdan, Gucci, Marc Jacobs, consta in faptul ca in loc sa fie percepute ca second-hand exista mai curind un mister care le invaluie. Este ca si cum ar avea propria personalitate si ar astepta cuminti pe raft un alt proprietar care sa le puna in valoare la evenimente de nivelul celor cu care sunt deja obisnuite. Initiatorii conceptului Babalunaiti readuc aminte chiar pe eticheta tinutelor si bijuteriilor de marca vintage: obiectele prezentate au propria istorie. Cu alte cuvinte, un Rolls-Royce vechi are o valoare mai mare decit unul nou.

Rochii de polyester, pantofi, tricouri si pulovere must-have in anii ‘70-’80 perfect organizate intr-una din camere si creatii complet noi in cea de a doua camera. Magazinul din Str. Christian Tell Nr. 21 (zona Biserica Amzei) pare sa fie dressingul unei vedete disco metamorfozata acum in tipa “je m’en fiche” care bea decaff-latte seara la 11 in club fiindca tocmai atunci s-a trezit.

Respectind regula magazinelor vintage, preturile sunt accesibile, selectia este suficient de complexa incat sa gasesti un obiect de care sa te indragostesti imediat pe orice nivel de buget.

Probabil, Babaluna nu este locul unde ai sa intalnesti “lookalikes” de diverse tipuri fiindca nu iti impune o imagine anume pe care sa o imiti pentru un sezon. Pentru toti cei care insa isi creaza propriul stil din amestec chic de vechi si nou, Irina Marinescu le-a facut cel mai frumos cadou de Craciun. Un magazin asa cum isi doreau.

2 comentarii pe “Babaluna – Vintage si nou, un mix spectaculos

Comentati?