Educatoarea gradinitei din Pemberton, Anglia i-a confiscat unui micut sandwichul cu care a fost adus de catre parinti pe motiv ca nu includea salata sau rosii. Consiliul a confirmat faptul ca genul acesta de combinatie – branza si paine – incalca principiile de alimentatie sanatoasa. „Centrul dispune de o lista de alimente sanatoase ce sunt in conformitate cu orientarile nationale recomandate de catre forurile superioare, cu ajutorul carora copii suntem ajutati sa hranim copiii” spune purtatorul de cuvant. „Un sandwich cu branza nu are loc pe aceasta lista”

Dupa ce in urma cu nu foarte mult timp ni s-a spus ca unul din motivele pentru care ne ingrasam ar fi un virus, recent, un studiu publicat in Jurnalul American de Epidemiologie ne dezvaluie ca mai exista un motiv pentru care acumulam kilograme (nu e valabil insa si pentru cei ce mananca cat pentru trei la o masa si considera fast-food-ul mai bun decat mancarea de-acasa): STRESUL!

Exista o vorba veche ce spune ca „o bucatica/ imbucatura n-are cum sa-ti faca rau”. Ei bine, cand vine vorba de mancare, tare mi-e teama ca nu se aplica. Te poate chiar ucide. In mod surprinzator, chiar alimente ce le folositi zi de zi – precum umilul cartof – pot cauza moartea daca nu sunteti atenti. Daca de exemplu sunteti fan al exoticei bucatarii japoneze si va place pestele luna, cu mare priza la gurmanzii orientali, atunci mancatul devine un sport periculos, un soi de ruleta ruseasca. Iata cateva feluri de mancare pentr care ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a le comanda.

Nu este o gluma! Administrarea alcoolului ar putea face parte din asistenta medicala de urgenta. O doza de alcool ar putea fi un tratament bun pentru cei ce sufera leziuni cerebrale, sugereaza medicii de la urgenta. La baza acestei sugestii sta faptul ca au descoperit ca este mai putin probabil ca oamenii sa moara daca au alcool in sange. Explicatia ar putea sta in faptul ca alcoolul reduce reactia de inflamare a corpului in urma unei raniri. Dar echipa medicala ce a venit cu aceasta teorie a subliniat faptul ca alcoolul poate cauza complicatii medicale si este el in sine cauza multor accidente. Expertii au avertizat ca oamenii nu trebuie sa interpreteze descoperirea ca o scuza pentru a bea si mai mult alcool.

Unii considera ca nu au nevoie sa puna condimente pe carne. Ca friptura e buna doar daca are un pic de sare pe ea. Dar carnea marinata nu este doar savuroasa, este buna si pentru inima. Universitate Fu Jen din Taiwan arata intr-un studiu, ca daca va obisnuiti sa marinati carnea nivelul colesterolului rau ce se formeaza in timp ce gatim, scade. Procesul de coacere a carnii marinate inhiba formarea produsilor de oxidare a colesterolului, care se fac vinovati de afectarea celulelor si care cresc riscul de imbolnavire al inimii. Carnea de porc a fost tinuta intr-un sos de soia cu ghimbir, zeama de lamaie, usturoi, ardei iute si zahar. Pofta buna si inima sanatoasa!

Recunosc faptul ca am scris oarecum impulsiv, pentru ca am pe cineva foarte apropiat care a activat un ulcer de la o Fanta, sora buna cu Coca, dupa ce „blonda” a stat o zi la frigider … insa nici nervii mei, nici studiile nu-s mai concludente decat filmuletele de mai jos. Asa ca ochii mari si atentie la ce se executa acolo. Dupa asta incercati ceva bun, proaspat si sanatos

Daca va place sa va pupati cainele, este posibil sa primiti putin mai mult decat o limba pe obraz … va puteti alege cu niste retrovirusuri. Bonus!

Oamenii si cainii se poate sa fi schimbat material genetic de-a lungul mileniilor, prin intermediul virusilor, presupun oamenii de stiinta. Ei au descoperit un nou grup de material antiretroviral la caini, foarte similar cu retrovirusurile endogene observate la om.